Skip to main content

Harald Østberg Amundsen to sekunder unna NM-gull

Harald Østberg Amundsen (til venstre) var bare to sekunder bak vinneren Finn Haagen Krogh. Til høyre bronsevinner Jan Thomas Jenssen.

Harald Østberg Amundsen (til venstre) var bare to sekunder bak vinneren Finn Haagen Krogh. Til høyre bronsevinner Jan Thomas Jenssen.

Foto: André Strømnes

Harald Østberg Amundsen (21) var nær ved å sjokkere langrennsmiljøet, men var to sekunder bak Finn Hågen Krogh i mål. 

Asker-løperen ledet alle mellompasseringer under NM i langrenn på Konnerud, men tapte stadig mer utover løpet. På oppløpet jaget han tiden til Finn Hågen Krogh, men var to sekunder bak da han krysset målstreken.

– Jeg trodde ikke at jeg skulle kjempe i toppen, og ble overrasket da jeg hørte at jeg kjempet mot Finn. Underveis hadde jeg det ganske jævlig, men hørte at Finn hadde gått fort mot slutten og følte at jeg kriget godt, sier Østberg Amundsen til NRK etter rennet. 

Hadde på følelsen

Til Budstikka sier 21-åringen at han hadde en følelse før start at han kunne kjempe i toppen. 

– Jeg hadde på følelsen at hvis alt klaffet kunne jeg være med. Løypen passer meg bra, vi har trent mye her. 

Etter rennet gledet Asker-gutten seg over sølvet i stedet for å irritere seg over at han var så nære gullet.

– Det er alltid kjipt å være 2,1 sekund bak seieren. Hadde jeg tatt masse NM-medaljer før hadde jeg sikkert vært skuffet over at jeg ikke vant, men jeg er strålende fornøyd. Det er bare en landslagsløper som slår meg, så jeg får være topp fornøyd.

– Et gjennombrudd

Gjennom tv-skjermen ble Asker-utøveren hyllet. 

– Dette er et gjennombrudd for Harald Østberg Amundsen, som har gjort det så godt i juniorsammenheng. I dag gir han Finn Hågen Krogh kamp hele veien inn til døren, utbrøt NRK-kommentator Torgeir Bjørn etter at Østberg Amundsen hadde gått i mål. 

Noen timer tidligere ble søsteren Hedda Østberg Amundsen nummer åtte på 10 kilometer fri.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.