Skip to main content

– Har fått troen tilbake

SATSER IGJEN: Erik Bertrand Larsen (t.h.) fikk Emilie Løvberg til å finne tilbake til motivasjonen for svømming etter noen tunge år i bassenget. Nå satser 19-åringen mot en landslagsplass og deltagelse i EM og VM.FOTO: TV3

Som 16-åring var Emilie Løvberg et av Norges største svømmetalenter, men så begynte motivasjonen å svikte for Bærumssvømmeren.

Allerede som 16-åring ble Emilie Løvberg (19) tatt ut på seniorlandslaget i svømming.

Hun dominerte i sin aldersklasse hjemme i Norge, og leverte gode resultater også internasjonalt.

I et intervju med Budstikka sommeren 2012 uttalte hun at målet var OL i Rio i 2016, men så ble det stille.

På TV i kveld

I kveld dukker hun opp i tv-programmet Bertrands Metode, hvor vi får se den kjente motivatoren Erik Bertrand Larsen hjelpe Løvberg med å få fart på svømmekarrieren igjen.

Og ifølge Løvberg har det hjulpet.

LES OGSÅ: Norges beste svømmeklubb ligger i Bærum

– Jeg har fått tilbake gløden og motivasjonen for svømming etter møte med Bertrand. Jeg har blitt en annen person på trening enn det jeg har vært de siste årene, forteller 19-åringen.

Måtte prioritere

I en lang periode var hun umotivert, mye på grunn av mange treningsavbrekk grunnet sykdom.

– Jeg var veldig mye syk. Stort sett holdt jeg meg ikke frisk i mer enn to uker av gangen før jeg ble syk igjen, og det slet på motivasjonen.

 Bertrand fikk meg til å innse at dersom jeg skulle satse på en karriere innen svømming, måtte jeg prioritere annerledes, forteller svømmeren.

LES OGSÅ: Han er én av en million

I tillegg til skole og svømming, jobbet også 19-åringen fem dager i uken. Dermed ble det liten tid til hvile og restitusjon.

– Jeg hadde jo bestemt meg for å ta videregående over fire år, nettopp for å ha mer tid til svømming. I stedet for å bruke tiden jeg fikk til overs til restitusjon, jobbet jeg. Det var ikke så veldig lurt, og antagelig årsaken til at jeg stadig vekk fikk nye sykdomsperioder.

Bedre grep om hverdagen

Nå har hun trappet ned på jobbingen, og har kun to fag hun følger på Nadderud Videregående skole. Det har gitt resultater.

– Nå er jeg supermotivert og svømmer for fullt igjen. Jeg merker at jeg har et bedre grep om hverdagen, og er flinkere til å sette av tid til å hvile.

LES OGSÅ: Fisken i vannet

Nå er målet å komme seg inn på landslaget igjen.

– OL i Rio var drømmen en gang i tiden. Akkurat nå ser det ut til at det kommer litt tidlig, men å kvalifisere meg til EM og VM føles mulig igjen.

Det var det ikke for et halvt år siden, forteller Løvberg, som innrømmer at hun opplevde det første møte med Bertrand Larsen som skremmende.

– I starten syntes jeg han var litt skummel, men å være med på dette har vært utrolig nyttig for meg. Jeg har fått troen tilbake.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka.no her

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.