Stabæk Håndball kjemper for livet: – En ordentlig opptur

HOLDT UNNA: Regina Gulbrandsen leverte en strålende kamp mellom stengene for Stabæk mot Sola. Her fra en kamp mot Vipers.

HOLDT UNNA: Regina Gulbrandsen leverte en strålende kamp mellom stengene for Stabæk mot Sola. Her fra en kamp mot Vipers. Foto:

Med fire gjenstående kamper av kvinnenes eliteserie, kan Stabæk ha gitt seg selv en livslinje like før alt håp var ute.

DEL

SOLA - STABÆK HÅNDBALL 22-27

– Dette var en ordentlig opptur. Stemningen i garderoben er på grensen til elektrisk etter kampen.

For trener Pål Oldrup Jensen vet akkurat hvor viktig seieren mot Sola kan vise seg å bli.

Nest nederst på tabellen, med 7 poeng etter 18 kamper, er Stabæk i desperat poengnød - om eliteseriestatusen skal reddes i siste time.

LES OGSÅ: – Fikk vondt av jentene i dag

Berg og dal-bane

Kampen mot Sola, som også trenger poeng for å sikre seg en ny sesong i toppen av norsk håndball, ble langt fra noen enkel seier.

– Vi ligger bak 6--3 i begynnelsen, kommer oss inn i kampen igjen, og leder med to til pause. Så spiller vi veldig, veldig bra og er oppe med fire mål i starten av den andre omgangen. Deretter taper vi litt terreng igjen, før vi øker til fire-fem-seks foran, og holder oss der kampen ut, sier Oldrup Jensen.

Avslutningen på kampen ble heller ikke av den enkle sorten. Da Stabæk innså hva som sto på spill, virket det som motet sviktet.

– Ikke lett i det hele tatt. Vi begynner å trøble voldsomt, fordi vi ikke tørr lenger, og det kan man ikke tillate seg. Skal vi ta disse kampene, må vi klinke til. Det er superviktig, sier Oldrup Jensen.

Da seieren var et faktum, og Stabæk-jentene kunne juble i garderoben, var likevel treneren mer enn fornøyd.

– En rett og slett knallgod forsvarskamp. En av de bedre vi har gjort. Regina Gulbrandsen står fantastisk i målet vårt, og har en redningsprosent på over 50. Hun er livsviktig for at vi klarer dette, det skal hun ha, sier treneren.

LES OGSÅ: Stabæk med stortap mot Larvik - syv poeng opp til kvalifiseringsplass

Spenning til siste slutt

Jenny Sneve ble Stabæks toppscorer mot Sola, med sine syv fulltreffere. Dette var laginnsats med stor L, i følge trener Oldrup Jensen.

– Jenny og Henny (Reistad) scorer syv og seks mål, men dette var en seier som alle på laget kan være stolte av.

– Hvis alt går deres vei i de siste fire rundene, kan dere avgjøre dette selv, blant annet ved å slå tabelljumbo Glassverket i siste kamp. Har dere troen?

– Vi må ha det. Det hadde vært deilig å kunne avgjøre dette selv, og i så måte er seier i dag helt uvurderlig. Det gir selvtillit, trøkk, alt som er. Vi må spille som om det står om livet, og det syns jeg vi klarer i dag, sier han.

Etter søndagens kamp mot Glassverket hjemme, venter Byåsen (borte), Gjerpen (borte) og Molde (hjemme) for Stabæk.

LES OGSÅ: Stabæk tapte med 12

Artikkeltags