HASLUM-RUNAR 32-19

Haslum har tidvis slitt så langt i årets serie, og lå før søndagens runde fire poeng bak de tre topplagene. Men hjemme mot Runar Sandefjord, som før kampen lå nest sist på tabellen, viste Haslum ingen nåde.

Gjestene lå før kampen nest sist i serien, og klasseforskjellen ble raskt tydelig. Haslum begynte best, ledet an av Joakim Patriksson fremover og Trond Tjemsland helt bakerst.

Etter åtte spilte minutter hadde svenske Patriksson scoret fem mål, og Tjemsland hadde allerede rukket å frustrere gjestenes angripere med den ene redningen etter den andre. Haslum ledet 5-1, og Runar så rystet ut i en fullsatt hall.

– Jeg har fått startet en del kamper, men det har ikke gått helt som jeg hadde tenkt. Men i dag så slapp alt løs, sier Patriksson.

Patriksson har slitt litt med å få ut toppnivået sitt for Haslum, men treneren tror søndagens kamp kan hjelpe veldig.

– Det er ekstra gøy at Joakim Patriksson gjorde en god kamp. Det trengte både han og Haslum, sier Skarpsno.

Les også: Klare for ny NM-fest

Haslum fortsatte å kjøre kampen, og flere og flere meldte seg på scoringslisten. Både Christoffer Brännberger, Magnus Søndenå, Sebastian Barthold og Erlend Mamelund satte flere baller bak Runar-keeperen, og til pause sto det 19-7 til hjemmlaget.

Les også: Mamelund tilbake – skal redde Stabæk

Etter pausen så Haslum ut til å ha giret ned, og de trengte snaue seks minutter før August Baskår Pedersen kunne sette inn lagets 20 mål i kampen og første i omgangen.

Utover i omgangen fikk flere av de yngre spillerne tillit, og Haslums overtak minsket noe. Det ble likevel aldri spennende, og hjemmelaget holdt stort sett ledelsen på over ti poeng.

Les også: Haslum med sliteseier over bunnlag

Kampen endte til slutt 32-19 til Haslum.

Haslum ligger to poeng bak Bodø og Arendal, og tre poeng bak serieleder Elverum. Onsdag begynner det som vil bli en helt avgjørende periode i årets sesong. Først venter Bodø, som slo Haslum ut av cupen.

Deretter avsluttes måneden med Europacupkamper mot russiske Kaustik Volgograd og seriekamp mot serieleder Elverum.

– Vi ønsker å henge med i toppen, men vi får konsentrere oss om de kampene vi selv spiller, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

– Bestenivået er bra nok

Onsdag venter Bodø på bortebane, ett lag treneren mener er bedre enn dem selv.

Jeg blir ofte beskyldt for å være litt pessimistisk, men jeg synes at Elverum og de andre lagene har vist at de holder et høyere nivå. Skal vi ha en høyere tabellplassering om noen uker enn vi har nå, må vi spille helt opp mot vårt maksnivå, sier Skarpsno.

Han tror likevel ikke at det er umulig at de vil klatre gjennom de siste novemberukene.

Vårt bestenivå er bra nok, så det handler om at vi må få ut vårt bestenivå i flere kamper på rad, sier treneren.

Han tror søndagens knusende seier over Runar kan hjelpe mye på selvtilliten, og at det kan virke positivt inn på de kommende kampene.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her.