Haslum-spillerne fikk gladnyheten før de entret parketten i den "gamle" Nadderudhallen. Men det så ikke ut til at de ble veldig inspirerte, for spillet før pause var ikke så mye å skryte av.

LES OGSÅ: - Vi måtte jo vinne nå

- Selv fikk jeg ikke med meg hva som skulle skje i pausen. Men uansett er jo dette helt utrolig bra. Håndballen i Bærum trenger et samlingspunkt og for oss på Haslums eliteserielag tror jeg det vil føre til både en opptur sportslig, og ikke minst publikumsmessig, sier Kenneth Klev, som ble toppscorer mot Drammen.

Gladmelding i pausen

Det var under pausen i håndballkampen mellom Haslum og Drammen politikerne Morten Skauge (H) og Torbjørn Espelien (FrP) kom med gladnyheten.
Der skar de sammen med prosjektleder Knut Gulbrandsen i Haslum opp en kake med dekorasjon fra den nye halllen som skal bygges på Bekkestubanen rett på den andre siden av Nadderudhallen. Etterpå fikk publikum smake på kaken.

– Vi har lagt inn penger til en ny håndballhall i budsjettet. Og det er vi i Høyre veldig glad for at vi har klart. For det er et sterkt behov for mer hallkapasitet i denne delen av Bærum, sier Morten Skauge (H), leder for FRIKK-utvalget i Bærum.

Høyre-politikeren er klar på at hallen neppe hadde nådd opp i budsjettprosessen om ikke idretten i Bærum hadde stått samlet om en ny hall på Nadderud.

- Det faktum at Bærum idrettsråd har vært veldig klare på at denne hallen hadde førsteprioritet i år var en veldig viktig faktor for at vi nå vil bevilge pengene, sier Skauge.

Ferdig om under to år

Prosjektleder Knut Gulbrandsen var en glad mann i Nadderudhallen lørdag kveld. Og det til tross for at han har visst en stund at det gikk den rette veien.

- Jeg fikk noen signaler for et par uker siden at det gikk mot bevilgning av penger til en ny hall. Men det var ikke før fredag formiddag det hele ble klart etter at Høyre og Fremskriitspartiet var ferdig med sitt budsjettarbeid, sier Knut Gulbrandsen.

Haslum-lederen får mye skryt av politikerne Skauge og Espelien for forprosjektet han har utarbeidet sammen med Stabæk.

– Vi hadde ikke bevilget disse pengene om ikke håndballklubbene Haslum og Stabæk på forhånd hadde gjennomført et veldig solid forprosjekt. Vi har stor pro på at dette er gjennomførbart innenfor de økonomiske rammene som er skissert, sier Morten Skauge.

Både han og Fremskrittpartiets gruppeleder Torbjørn Espelien er tydelige på at hallen som skal bygges først og fremst er en breddehåndballhall.

- Ja, dette er en hall som i 80-90 prosent vil bli brukt av de mange håndballspillerne i dette området av Bærum. Men at det også løser Haslums og Stabæks problem med at de ikke har en godkjent eliteseriearena, er jo bare bra slik vi ser det, sier Torbjørn Espelien.

Planen er at Nadderud Arena skal stå ferdig til jul i 2014.