Derfor er "Karo" elsket av lagvenninnene

Karoline Dyhre Breivang sikter seg inn mot et nytt OL-gull fire år etter triumfen i Kina.

Karoline Dyhre Breivang sikter seg inn mot et nytt OL-gull fire år etter triumfen i Kina. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Karoline Dyhre Breivang har hatt en kompromissløs spillestil gjennom 243 landslagskamper. Det har gjort henne til en elsket lagkamerat.

DEL

Karoline Dyhre Breivang er en av håndballsportens største spillere. Gjennom årene er det mange motstandere som har sett seg nødt til å gi tapt for forsvarsblokka fra Hosle.

- Karoline takler så det synger. Det er herlig å vite at man har en slik spiller på laget sier lagvenninne i Larvik, Kari-Mette Johansen.

Hun har spilt sammen med forsvarsveteranen siden 2005 og lovpriser landslagsspilleren.

- Du trenger bare å se på merittlisten for å forstå hvilken fantastisk spiller hun er. Hun gir alltid 100 % og er til å stole på i alle kamper, roser hun. 

Også utenfor banen er Breivang viktig, mener Johansen.

- Hun har en veldig god tone og er flink til å ta vare på nye spillere. Samtidig så er hun alltid i godt humør, smiler Larvik-spilleren.

LES OGSÅ: "Karo" viste frem OL-klærne

Konsentrerer seg om OL

Breivang selv setter pris på rosen, men konsentrer seg først og fremst om det som ligger foran henne.

- Nå skal vi spille to oppkjøirngskamper til før det er fullt fokus på OL i London. Der vil jeg gjerne ta en ny medalje, sier Larvik-spilleren.

LES OGSÅ: Verdensmester OL-vraket

En eventuell medalje vil føye seg inn i rekken med gode prestasjoner. Selv sliter hun med å rangere hva som var den største opplevelsen. 

- OL i Beijing var stort, men det kanskje største var å vinne Champions League med Larvik. Det er morsomt å ha suksess med jentene du trener sammen med hver dag.

Les flere håndballnyheter fra Budstikka her

Formstigning

Til tross for et sprengt medaljeskap har Breivang ingen planer om å hvile på laurbærene

- Nå gjelder det å ha den riktige formstigningen inn mot mesterskapet. Der kan vi slå alle om vi holder fokus, sier hun.

Til OL kommer laget med et ganske annet utgangspunkt enn da de noe overraskende vatn VM i 2011. Nå er de av mange regnet som den aller største favoritten i London.

- Vi er vant til at alle der hjemme forventer mye av oss, så det gjør ingen stor forskjell. Det er en klisjè, men vi skal ta en kamp av gangen og nyte OL, avslutter hun.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags