Elverum – Haslum 30 – 28

– Vi kommer ikke til å tape for Elverum over to kamper i Nadderud Arena. Elverum skal ikke slå oss hjemme, er beskjeden fra svenske Christoffer Brännberger.

Elverum tok første stikk mot en finalebillett i sluttspillet i årets håndballserie, med seier 30-28.  Brännberger har slitt med en en strekk i lysken, og var kun på banen under lagenes time-out. Elverum ledet på det meste med sju mål, og Haslum var nære på ved å utligne fem minutter før slutt.

– Det er slike kamper man trener sju dager i uken for å spille. Det er alltid jevne og tøffe oppgjør mot Elverum.

Takker snart for seg

Om bare en drøy måned slutter Brännberger seg til den sveitsiske toppklubben Kadetten Schaffhausen, etter bare en sesong i Haslum. Han takker både spillere og trener Tom Eirik Skarpsno for et fint år i Bærum.

– Jeg er takknemmelig for å ha fått spille her denne sesongen, med gode spillere og en flink trener, skryter svensken.

– Vi har markert oss bra i Europa og gjort det bra i serien, med tanke på hvor mange kamper vi har spilt etter jul. Vi kunne kanskje gjort det bedre i cupen, men vi har hatt som mål å komme til sluttspillfinalen og forhåpentligvis vinner vi den, fortsetter Brännberger.

Haslumkarrieren hans nærmer seg slutten for denne gang, men han håper å få i hvert fall tre kamper til for bærumsklubben, den andre semifinalen mot Elverum 6. mai og to finalekamper mot Runar Sandefjord.

– Min drømmefinale er å møte Runar, og slå dem i begge kampene, sier Brännberger som spilte for sandefjordsklubben forrige sesong. Han unner imidlertid ikke gamleklubben et godt resultat mot Haslum i en eventuelt finale.

– I en finale er det bare seier som gjelder, sier svensken kontant.

Førsteomgang ødela

Haslum var det beste laget i andreomgang, men oppvisningen før pausen var ødeleggende for bortelaget. Elverum tok kjapt ledelsen etter start og ga den aldri fra seg. To overlappende utvisninger omtrent midtveis i omgangen ga Elverum femmålsledelse til pause.

I andreomgang reiste Haslum kjerringa, men ikke før Elverum hadde rukket å øke ledelsen med to mål. Erlend Mamelund måtte ta en hvil etter ei lårhøne, men da han var klar igjen rystet de rødkledde hjemmelaget. Trond Tjemsland stengte Haslumburet i ti minutter og Elverums ledelse ble raskt redusert med fem mål. De så ut til å kunne sikre i hvert fall uavgjort, men to nye overlappende utvisninger gjorde jobben umulig for Tor Eirik Skarpsnos menn.

Det ble hett i Terningen Arena i det som betegnes som norsk håndballs El Clasico. Tolv utvisninger og to ødelagte Haslumdrakter og ett rødt kort ble fasiten etter at dommeren blåste i fløyta for siste gang.

Nå må Haslum slå Elverum i to kamper på rad hjemme i Nadderud Arena for å komme til finalen.