HASLUM-HAMBURG 34-32

Det var ikke en hvilken som helst motstander som hadde tatt turen til Nadderud Arena søndag ettermiddag, når Haslum tok i mot det tyske storlaget Hamburg i europacupens gruppespill.

I 2013 vant den tyske klubben Champions League, men et hardtarbeidende Haslum reduserte tidvis motstanden til å se ut som et alminnelig norsk eliteserielag. Etter en thrilleravslutning kunne Haslum juble for tomålsseier ti sekunder før slutt.

– Dette er på papiret den sterkeste seieren i Haslums historie. Det er som om Stabæk skulle slått Liverpool, sier trener Tom-Eirik Skarpsno, som sendte unge Håvard Åsheim (21) i mål etter bare noen få minutter.

Målvakten, som kom til Haslum fra Follo før årets sesong, startet på benken som så mange ganger før i år, men da Trond Tjemsland tidlig innså at han ikke hadde dagen ble det Åsheims oppgave å vokte buret.

Mot slutten av den første omgangen holdt han for alvor Haslum inne i kampen, og med en rekke flotte redninger var han sterkt delaktig i at laget gikk til pause med en 17-16-ledelse.

- Det har ikke helt slått meg ennå. Trond fikk ikke ting helt til å stemme, og jeg kom innpå og startet med å slippe inn noen mål. Plutselig satt den første redningen, og så var det en vanvittig flyt etter det, sier Åsheim som ble kåret til banens beste spiller.

– Din beste kamp noensinne?

– Dette er uten tvil den kampen som har betydd mest for meg, svarer målvakten.

Tror på europasuksess

I den andre omgangen fortsatte målvakten storspillet, og det ga utslag på resultattavlen. Etter ni minutter gikk Haslum opp i en firemålsledelse.

Da luktet Hamburg lunten, og startet opphentingen for alvor. Haslum lot seg stresse, og med 12 minutter igjen var de to lagene like langt, på 27-27.  Simen Schønningsen sendte Haslum tilbake i ledelsen, men tyskerne bet seg fast og svarte på mål etter mål, før de fem minutter før slutt omsider tok over ledelsen.

Haslum svarte med to kjappe scoringer, og Haslum tok timeout minuttet før slutt med en ettmålsledelse. Tyskerne bommet, Haslum scorte og sikret en sensasjonell seier i europacupen.

– Det er betryggende for meg som trener å ha to gode målvakter som kan ta den jobben. Jeg vet av erfaring at det går litt opp og ned med unge spillere, men i dag viser Håvard at han har et meget høyt toppnivå, sier Skarpsno som nå melder Haslum på i kampen om avansement.

– Borte mot Hamburg kan bli tøft, men vi har muligheter i de to andre kampene. Vi har vært ehlt på høyde med motstanden så langt, sier Skarpsno.

Tøff reisevei for tyskerne

Flystreikene i SAS og Norwegian gjorde at det tyske bundesligaklubben måtte ta tog fra Hamburg til København, før de etter en kort natt søvn måtte deles opp på to fly til Oslo dagen etter. Bare timer før kampen startet kom tyskerne til Norge.

- Det har nok preget dem litt, men ikke så mye at vi skal gi reiseveien æren for seieren, sier Skarpsno.