Haslum på trynet mot Elverum

TAPTE: Anders Røe og Haslum tapte for Elverum.

TAPTE: Anders Røe og Haslum tapte for Elverum. Foto:

Haslum fikk det fryktelig tungt mot Elverum i onsdagens seriekamp.

DEL

HASLUM - ELVERUM 26-34

Onsdag kveld barket Haslum og Elverum på ny sammen til håndballnorges svar på "El Classico" i eliteserien for herrer. Sist lagene møttes var i NM-kvartfinalen der Haslum vant.

LES MER: Klare for NM-semifinale

Kampen i Nadderud arena onsdag kveld var også viktig med tanke på topplasseringene i årets eliteserie. Elverum lå før kampen på en 4. plass med 13 poeg, mens Haslum lå på en 5. plass med samme poengsum. Elverum hadde to kamper mindre spilt en Haslum og i så måte var oppgjøret ekstra viktig for Haslum.

Det ble ingen god kamp for Haslum onsdag kveld, og de tapte til slutt hele 26-34 for Elverum.

– 1. omgang startet vi for dårlig, men så er vi litt på vei inn i kampen igjen i 2. omgang. Så falt vi litt på slutten. Vi tok noen dumme avgjørelser i forhold til utvisninger som er helt klare tominuttere som ødelegger rytmen for oss. Det var urutinert av oss. Vi startet 2. omgang bra, men når man ligger under med sju er man avhengig av fullklaff hele omgangen. Vi endret litt i forsvar og fikk satt litt press på dem. Vi lå tre mål bak, men brant én eller to. Så fikk de to raske, og da er matchen over, sier Haslum-trener Sten Stockfleth.

I pausen av kampen ble det kjent at drakten til Erlend Mamelund fredes av Haslum.

LES MER: Erlend Mamelund ble historisk

Haslum bommet i sine to første angrep og Elverum satt to baller i nettet før vertene svarte. Magnus Søndenå satt Haslums første scoring etter tre minutter av kampen.

Han var involvert i det meste Haslum skapte offensivt i starten, men kunne ikke hindre at vertene lå under 4-6 etter 11 minutter.

22 minutter ut i kampen ble det dramatikk i Nadderudhallen. Torjus Bjørnstad taklet en Elverum-spiller på vei igjennom, og dommeren ga det røde kortet.

Elverum dominerte kampen inn mot pause og gjestene ledet fortjent 19-12 da lagene gikk i garderoben. Elverums målvakt Morten Nergaard hadde til da frustrert vettet av hjemmelagets skyttere.

Skjerpet seg

Haslum skjerpet seg kraftig i starten av 2. omgang. På ni minutter scoret Elverum kunn ett mål, mens Haslum satt fire. Da det var spilt 41 minutter ledet Elverum 22-18.

Likevel virket sin om gjestene hadde god kontroll på hjemmelaget. Hver gang Haslum nærmet seg i målprotokollen rykket Elverum ifra igjen.

Da det gjensto 12 minutter av kampen var gjestene igjen oppe i en seksmålsledelse med 27-21.  Den ga de aldri fra seg, og vant til slutt kampen fullt fortjent.

Artikkeltags