– Fortjener ikke medalje om vi spiller slik

TAPTE: Magnus Søndenå og Haslum fikk det tøft mot Elverum.

TAPTE: Magnus Søndenå og Haslum fikk det tøft mot Elverum. Foto:

Haslums håndballherrer kunne meldt seg på i medaljekampen i eliteserien for fullt, men fikk kun ett poeng med seg mot tabelljumbo Nøtterøy.

DEL

HASLUM - NØTTERØY 27-27

Søndag kveld tok Haslums håndbalherrer imot bunnlaget Nøtterøy til kamp i eliteserien. Haslum kunne med seier få los på medalje i serien, mens motstander Nøtterøy kun hadde samlet fire poeng på sine 18 seriekamper så langt denne sesongen.

LES MER: Haslum seirende ut av håndballthriller

Haslum var dermed storfavoritter til å ta seieren denne søndagskvelden i Nadderud Arena, men slurvete avslutninger på begge omganger av hjemmelaget sørget for at det til slutt endte 27-27.

– Det føltes sånn som det så ut. Vi åpnet bra i begge omganger og spilte veldig bra de første 15 av andreomgang. Så er omtrent alle som én med unntak av Stian (Andre Brevik) gjorde personlige feil og løp dårlig hjem. Det holder ikke at kun venstrekanten leverer. Hvis alle gjør feil skjer dette. Vi kollapset helt, og det var frustrerende, sier en oppgitt Magnus Søndenå til Budstikka.

Haslum ligger nå på 5. plass med to poeng opp til Drammen på medaljeplass og tre kamper igjen å spille.

– Vi fortjener ikke medalje når vi spiller som i dag. Med maks flyt og seier i dag kunne vi tatt sølv, og da hadde vi sikkert vært det eneste laget i Håndball-Norges historie med sølv og minus målforskjell. Vi har bare ettmålsseiere og uavgjort og noen ordentlige tap, sier Søndenå.

Vertene vartet opp med både godt målvaktsspill fra Trond Tjemsland og godt forsvarsspill de første seks minuttene og holdt gjestene nede på én scoring. Etter ti minutter sto det 6-3 i favør Haslum.

Ved halvspilt omgang hadde Haslum virkelig tatt grep om kampen og ledet 10-4.

LES MER: Gullgrossist vender hjem til Oslo-rival

Likevel var det gjestene som slo tilbake inn mot pause. Etter 28 minutter hadde Haslums ledelse skrumpet til 12-11.

Haslum scoret kun fire mål på de 15 siste minuttene av 1. omgang, men kunne likevel gå til pause med en 14-11-ledelse.

Det var et ganske annet hjemmelag som kom på banen i 2. omgang. I løpet av omgangens første åtte minutter scoret Haslum seks mål og slapp inn kun ett. Dermed sto det 20-12 etter 38 minutter.

Haslum klarte likevel ikke å kvitte seg med gjestene. Etter 52 minutter sto det 24-21 og dermed spenning før de siste åtte minuttene.

Fem minutter før slutt var gjestene tilbake i kampen da Trygve Trangerud hamret inn 25-25. Minuttet før slutt tricket toppscorer Brevik inn 27-26 til Haslum, men gjestene utlignet til 27-27 da det gjensto 20 sekunder. Det ble også sluttresultatet.

Artikkeltags