I pausen av onsdagens kamp mellom Haslum og Elverum ble Erlend Mamelunds drakt nummer 11 fredet, og Mamelund ble løftet inn i Haslums Wall of Fame. Medieansvarlig i Haslum, Eirik Oskarsen, sier han har undersøkt, men ikke klart å finne noen andre i norsk klubbhåndball som har fått sin drakt fredet.

LES MER: Nok et comeback for 33-åring

– Erlend er en såpass stor legende at han fortjener det. Jeg tror ikke det er mange som hadde våget å bruke Haslums drakt nummer 11 etter ham, sier Oskarsen.

Mamelund selv synes det er svært hyggelig å bli satt pris på.

– Men det er mange andre enn meg som egentlig skal ha takk for det. Hadde det ikke vært for den klubben her og de som jobber i det skjulte med Knut Gulbrandsen som står på både økonomisk og med dugnadsarbeid. Sverre Sejerstedt med flere tidligere som gjør at mange unge gutter i Bærum har muligheten til å bli i Norgestoppen i håndball. Det er dem man egentilg skal takke, sier Mamelund til Budstikka.

Han sier ha forsøker å bidra med sin erfaring og det han har opplevd.

– Så synes jeg hvordan klubben drives er fantastisk. Det er en sinnsyk arena for unge gutter å komme opp. Det kommer mange unge gutter på alle nivåer under oss. Hallen kryr av både unge gutter og jenter. Det er veldig gøy, fortsetter Mamelund.

Bidragsyter

At Mamelunds drakt er fredet betyr at ingen andre enn hans barn, nevø (sønn til Erlends bror Håvard) eller eventuelle barnebarn får bruke nummer 11 i fremtiden. Drakten er laget i stort format og hengt opp i Nadderud Arena.

Styreformann i Haslum, Knut Gulbrandsen, sier Erlend Mamelund har vært en vanvittig bidragsyter for Haslum både sportslig og menneskelig.

LES MER: Haslum har heng på medalje

– Han er en fyr som er en god leder for alle som er med. Erlend har vært utrolig bra for rekrutteringen, og det er ikke tvil om at han er en viktig bidragsyter for at folk vil komme til Haslum – fordi han er her. Sportslig har han vært uvurderlig i mange år og sterkt medvirkende til gode resultater, sier Gulbrandsen og legger til at Mamelund også har vært en autoritet på banen.

– Tidenes beste

– Han er lidenskapelig opptatt av Haslum Håndballklubbs ve og vel, og en ekstremt viktig bidragsyter i hele Bærums-håndballen.

På spørsmål om Erlend Mamelund er tidenes beste mannlige håndballspiller fra Bærum, svarer Gulbrandsen:

– Jeg tror trygt vi kan si det. Hvis ikke noen sier oss imot, så slår vi slå fast dét.