Haslum hadde alle muligheter til å få en drømmestart i europacupgruppespillet. Laget spilte tidvis god håndball og ledet med tre mål seks minutter før pause, men da var det stopp. I løpet av første omgangens seks siste minutter snudde det sveitsiske laget 11-8 til 12-13.

Hjemmelaget fortsatte å spille seg til et stort antall gode muligheter også i andre omgang, men dårlig skyting kombinert med godt keeperspill gjorde at uttellingen uteble.

  • Les også: – Kanonbra for norsk håndball

I løpet av andre omgangs 20 første minutter klarte bæringene å score kun fem mål. Til trener Tom-Eirik Skarpsnos store irritasjon.

– Vi spiller oss til mange gode sjanser, det er positivt. Men jeg er skuffet over at vi ikke klarer å omsette sjanser til mål. Vi skyter for enkelt, sier Skarpsno.

Skadet og syk Mamelund

Treneren var også misfornøyd med det store antallet personlige feil han så fra de rødkledde.

– Vi gjør det vanskelig for oss selv med såpass mange enkle, tekniske feil. Kombinert med dårlig skyting, gjør dette at det sprer seg en usikkerhet i laget. Da blir det vanskelig å vinne europacupkamper, sier han.

Lagets store profil, Erlend Mamelund, slet med sykdom og en vond ankel, og noterte seg ikke for et eneste mål. Skarpsno innrømmer at en Mamelund på halv maskin svekket Haslums muligheter.

– Han ble sliten og trengte noen pauser underveis. Det svekker oss selvfølgelig en del at han ikke kan spille for fullt. Han har mye erfaring og er en god spiller. Samtidig er han ikke i sitt livs form, så det handler for hans del også om å prestere enda bedre enn han gjør i dag, sier Haslum-treneren.

Krieget i senk

I tillegg til svak skyting og dårlig effektivitet fremover, hadde Haslum problemer bakover med å stoppe Pfadis store stjerne, Julian Krieg. Den tyske 27-åringen ga seg ikke før han hadde banket hele ti baller i nettet bak Haslum-keeperne Håvard Aasheim og Trond Tjemsland.

Haslums toppscorer ble Christoffer Brännberger med fem fulltreffere. 

Neste europacupkamp for Haslum spilles lørdag 21. februar, borte mot Gorenje Velenje fra Slovenia.

– Sannsynligvis er de litt bedre enn Pfadi, men vi skal absolutt ha muligheter, mener Tom-Eirik Skarpsno.