Den 31 år gamle Haslum-spilleren hadde i utgangspunktet gjort seg ferdig med proffspill i utlandet da han returnerte til Haslum i 2013 fra den franske klubben Montpellier og startet i jobben som revisor.

For et par uker siden fikk Mamelund og Haslum beskjed om interessen fra den tyske storklubben, og Mamelund er for øyeblikket i Tyskland for å utforske muligheten.

– Ingen avtaler, personlig eller mellom klubbene, er gjort, forteller Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno til Budstikka.

Det var TV2 som mandag kveld meldte at det kun skal gjenstå en medisinsk test før 31-åringen gjør comeback i Tyskland.

LES OGSÅ: Nei til Østerrike, slutt for Norge

LES OGSÅ: Her scorer Mamelund det første målet i Nadderud Arena

Stjernespillere på vei ut

THW Kiel har vunnet Champions League tre ganger, og var i semifinalen i forrige sesong. Klubben er den mest suksessrike i Tyskland. Flere stjernespillere, som Aron Palmarsson, Rasmus Lauge og Filip Jicha ser imidlertid ut til å forlate klubben, dermed meldte behovet seg for en erfaren og allsidig bakspiller.

– Jeg ble nok like overrasket som Erlend selv da dette dukket opp, først og fremst over at de har den oversikten over hva som rører seg i norsk håndball. Samtidig har Erlend en utrolig spisskompetanse når det kommer til å heve lagkameraters nivå, så jeg kan forstå at de ønsker han til klubben, sier Skarpsno, som var forloveren til Mamelund da håndballspilleren giftet seg med Karoline Næss i sommer.

– For oss som klubb er dette også en fjær i hatten. Dette kan fort bli den største overgangen i norsk klubbhåndball noensinne, og kan enkelt sammenlignes med Martin Ødegaards overgang til Real Madrid, sier Skarpsno.

Mamelund har tidligere spilt for Nordhorn (Tyskland), Flensburg-Handewitt (Tyskland) og FC København Håndbold (Danmark).

LES OGSÅ: Haslum-profil sponser erkefienden med 50 øre per tilskuer

- Verdens beste klubb

I Haslum-drakten har Mamelund hatt en sentral rolle, som en av eliteseriens største profiler. Spesielt i oppgjørene mot rivalen Elverum har spilleren tatt hovedrollen. Elverum-trener Michael Apelgren håper Mamelund får sjansen i den tyske storklubben, men ikke for lenge.

– Det er aldri bra for noen klubb å miste sin beste spiller, men først og fremst handler dette om en stor idrettsmann som fortjener sjansen i verdens beste håndballklubb. For kampene oss i mellom er det litt trist, fordi Erlend Mamelund skal være en del av oppgjørene mellom Haslum og Elverum. Selv om jeg ønsker han alt godt, så vil jeg ha han tilbake i disse kampene så fort som mulig, forteller Michael Apelgren.

Daglig leder i Drammen Håndballklubb, Frode Scheie, mener veteranen fortjener en ny mulighet i utlandet.

– Selv om hans forrige utenlandsopphold kanskje ikke ble helt som han hadde tenkt, så sier man bare ikke nei til Kiel. Her er det tut og kjør i Champions League fra dag én, 11.000 på tribunen og toppspillere i alle ledd. Erlend Mamelund er en hedersmann, som fortjener dette eventyret, sier Scheie.

Mamelund har ikke besvart Budstikkas henvendelser.