Fredag kom nyheten om at skihopperen Kenneth Gangnes (28) er ute for resten av sesongen etter at han falt i et treningshopp i Midtstubakken onsdag. MR-bildene viste at han hadde fått en alvorlig korsbåndskade. Dermed er 28-åringen ute for hele OL-sesongen.

– Det er veldig leit det som skjedde med Kenneth (Gangnes). Han er en veldig fin fyr og en god kompis, forteller Asker-hopperen Halvor Egner Granerud.

LES OGSÅ: Granerud kan få VM-drømmen oppfylt

Men skaden til Gangnes betyr likevel at 21-åringen fra Asker rykker ett skritt nærmere det å hoppe i verdenscupåpningen i polske Wisla neste helg.

Lettere vei

– For meg personlig betyr dette at jeg kan få en lettere vei inn til det å hoppe i verdenscupen i år. Men det er uansett ikke slik jeg vil inn på laget. Jeg vil få muligheten fordi jeg fortjener den ut ifra sportslige hensyn, sier Egner Granerud.

LES OGSÅ: Egner Granerud om Nyttårshopprennet: – Det største idrettsøyeblikket jeg har vært med på

Etter det Budstikka erfarer, er han svært nære en plass på verdenscuplaget.

– En vi vurderer

Landslagstrener Alexander Stöckl vil ikke si om Halvor Egner Granerud allerede er sikret en plass i neste helgs verdenscupåpning i Polen.

– Vi har ikke tatt noen endelig avgjørelse på det ennå. Vi vil offentliggjøre verdenscuplaget til Polen tirsdag. Men Halvor (Egner Granerud) er en vi helt klart vurderer, sier Stöckl.

Asker-hopperen har i hvert fall planene klare:

– Et av mine hovedmål er å hoppe mye i verdenscupen i år. Og å kvalifisere meg til OL.