Skip to main content

– Hæ? Toppscorer? Jeg?

MÅLTEFT: Magnus Søndenå satte inn åtte scoringer mot Nøtterøy.
MÅLTEFT: Magnus Søndenå satte inn åtte scoringer mot Nøtterøy.

De fleste tror det er Erlend Mamelund som har dunket inn flest mål for Haslum denne sesongen. Der tar de feil.

– Det ble jeg først klar over nå. Flere mål enn Erlend Mamelund? Det er bra. Men nå har jo ikke han spilt hele tiden i de kampene vi har spilt i år, sier Magnus Søndenå (22).

For det er han som har banket inn flest mål for Haslum i de fire seriekampene laget har spilt så langt denne sesongen, ifølge statistikken til Norges Håndballforbund.

20 ganger har han scoret. 19 spillemål og én straffescoring har det blitt på 22-åringen. Det er faktisk én scoring mer enn Erlend Mamelund, som har 17 spillemål og to straffemål.

LES OGSÅ:

Glad i å score

– Jeg er glad i å score mål, og håper jeg kan fortsette med det. Men jeg må vel si at så lenge vi fortsetter å vinne kamper, så er det strengt tatt likegyldig hvem som scorer målene, smiler Magnus Søndenå som kom fra Sandefjord til Haslum foran denne sesongen.

– Hva er det med den følelsen av å score mål?

– Det gir meg en veldig god følelse. Jeg vil hevde at jeg er toppscorer når vi varmer opp med fotball på håndballtreningen også. Erlend Mamelund er også der en notorisk goalgetter, men han fisker hele tiden, flirer Magnus Søndenå.

Med feil arm

Onsdag kveld møter Søndenå og Haslum Drammen hjemme i Nadderudhallen. Ingen enkel oppgave, skal vi tro lagets toppscorer.

– Drammen er en gammel storhet. Jeg vil si at laget deres er i litt samme situasjon som oss, med mange nye spillere. DHK er en spennende motstander, sier 22-åringen.
Mot Drammen kan han kanskje klare å score ett mål med «feil» arm. For selv om han så langt har scoret alle målene med venstrearmen, kan han også bruke den høyre.

– Det er ikke så mange som kan bruke begge armene å kaste med. Jeg tror jeg scoret ett mål i oppkjøringen med høyrearmen, smiler Magnus Søndenå.

Spisskompetanse

Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno var heller ikke klar over at 22-åringen var toppscorer i serien. At Erlend Mamelund bare spilte 13 minutter mot Nøtterøy, forklarer vel kanskje saken litt.

LES FLERE SPORTSNYHETER FRA BUDSTIKKA HER

– Men det er hyggelig at Magnus Søndenå scorer mye mål. Han har spisskompetanse i kontraspillet, og er veldig god med ball – faktisk flink til det meste med ball, sier Skarpsno.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.