Skip to main content

– Hadde jeg gått for penger, hadde jeg ikke valgt Stabæk

KLAR: Vadim Demidov skal spille for Stabæk fremover.

Vadim Demidov (31) skrev onsdag kveld under på en to-årig avtale med Stabæk. Samtidig går han inn i en mentor-rolle i klubbens akademi. Han blir en av de best betalte spillerne i klubben.

– Hadde jeg gått for pengene, hadde jeg valgt andre klubber enn Stabæk. Det var ikke derfor jeg valgte Stabæk, sier Vadim Demidov til Budstikka.

LES OGSÅ: Her er Vadim Demidov på Nadderud 

Onsdag skrev han altså under på en avtale som binder han til klubben i to år. Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen sier at forhandlingene mellom Stabæk og Demidov gikk veldig bra.

– Han blir nok en av de best betalte spillerne i klubben. Kanskje topp-tre, innrømmer Inge André Olsen. Uten at han vil gå inn på hvor mye spillerne i klubben tjener.

– Men forhandlingene med Demidov, Bjørn Tore Kvarme (Demidovs agent) og klubben har gått veldig bra. Det er naturlig at han ligger helt oppe i toppen. Men dette har ikke vært store sverdslag og forhandlinger. Dette har vært en spiller og en rådgiver der vi fant tonen veldig fort, og den økonomiske biten falt raskt på plass, sier Olsen.

LES OGSÅ: Byggingeniøren Strømnes kan bli Stabæks bærebjelke 

Hjelpe unge spillere

Vadim Demidov skal etter planen gå inn i en rolle på klubbens akademi etter karrieren. Det er ikke noe som er forhandlet frem ennå.

– Men en av mine store styrker er at jeg kan hjelpe unge spillere rundt meg til å bli gode. Det håper jeg at jeg kan fortsette med i Stabæk, sier han.

– Når kan du være tilbake på banen?

– Seriestarten kommer nok litt tidlig. Men i tett samarbeid klubbens trenere og støtteapparat skal jeg bli klar så fort som kroppen tåler det. Tre, fire uker kanskje, sier Demidov.

Inge André Olsen mener at Demidov kan bli en av de store profilene i årets eliteserie. Spilleren selv er ikke uenig.

Profil

– Det er en årsak til at jeg har vært i de klubbene jeg har vært. Både i Norge og i utlandet. Jeg har også tatt medaljer i eliteserien. Men selvfølgelig: Det er opp til meg å bevise det, smiler Demidov.

Kona Christina Vukicevic Demidov var en av Norges beste friidrettsutøvere da hun var aktiv. Som Tyrving-utøver løp hekkeløperen sine runder på tartandekke på Nadderud.

– Hehe. Det stemmer nok det. Vi prater ikke så mye jobb hjemme, sier Demidov.

Han sier at de har solgt huset på Jar, og bor nå i et rekkehus på Fornebu.

– Vi har alltid trivdes her i Bærum, sier han.

Spennende

– Dette blir veldig spennende. Det finnes veldig mange gode talenter i klubben, og jeg gleder meg til å være del av Stabæk. Jeg føler at Stabæk trenger en type som meg, sier Demidov.

– Jeg er en vinner, og jeg vil være en lederskikkelse i klubben og for de unge spillerne, sier han.

– Jeg hadde ikke kommet her om det ikke var mulig å vinne noe, sier han.

Det opplyses også at Demidov skal inn i en rolle i klubben.

– Vadim blir mentor i akademiet for de unge spillerne våre, sier sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen.

– Han vil også gå inn i en rolle der etter karrieren, sier Olsen. Han understreker at det ikke er skrevet under på noen avtaler på en mulig trenerrolle etter spillerkarrieren til Demidov.

Rosenborg og Brann

Demidov, som har spilt i spansk, tysk, russisk og amerikansk fotball, står bokført med 16 landskamper.
Han har også spilt for Hønefoss, Rosenborg og Brann her hjemme.

Stabæk har vært på utkikk etter en erstatter for klubbhelten og midtstopperkjempen Morten Morisbak Skjønsberg, som la opp i november.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.