Skip to main content

Gunnarsson vurderer å flytte hjem til Island

IKKE LIKE MORO: Veigar Páll Gunnarsson synes ikke fotball er like morsomt som det var for noen år siden. Nå vurderer islendingen å forlate Stabæk og Petter Belsvik, og heller avslutte fotballkarrieren på Island. FOTO: KNUT BJERKE
IKKE LIKE MORO: Veigar Páll Gunnarsson synes ikke fotball er like morsomt som det var for noen år siden. Nå vurderer islendingen å forlate Stabæk og Petter Belsvik, og heller avslutte fotballkarrieren på Island. FOTO: KNUT BJERKE

Veigar Páll Gunnarsson er usikker på om han blir i Norge og spiller for Stabæk neste sesong.

Veigar Páll Gunnarsson scoret årets første seriemål mot Molde søndag. I tillegg hadde han en målgivende. Og selv om han synes det begynner å bli morsomt å spille fotball igjen, er det en stor sjanse for at han reiser hjem til Island etter sesongen.

– Akkurat nå er det 50–50. Det siste året har jeg vært nede i sumpen, og har til tider hatt det veldig tungt. Det er vanskelig å forklare, jeg føler bare ikke jeg har den samme gleden ved å spille fotball som jeg hadde før, forteller islendingen.

VIDEOKLIPP: Høydepunktene fra Molde - Stabæk

– Før tenkte jeg alltid før kamp at i dag skal jeg score mål, jeg skal ha målgivende pasninger og bli kåret til banens beste. Slik er det ikke lenger. Fotball betyr ikke like mye for meg som det gjorde før, utdyper Gunnarsson, som ikke har tenkt å legge opp selv om han reiser hjem til Island.

– Nei, jeg kommer til å fortsette å spille.

– Når tar du avgjørelsen om du blir eller ikke?

– Det blir nok rundt årsskiftet, tenker jeg.

Årets første seriemål

Da Gunnarsson returnerte til Stabæk i sommer, uttalte han at det var kun Stabæk som gjaldt i Norge. Det står fortsatt ved lag, og han innrømmer at han begynner å få spillegleden tilbake.

Derfor er kanskje ikke alt håp ute for dem som gjerne vil se teknikeren på Nadderud også neste sesong.

– Nå scoret jeg mitt første seriemål i år, og det var faktisk en liten lettelse. I tillegg føler jeg at jeg er på vei mot min gamle form. Jeg blir bedre for hver kamp, og det er gøy å spille fotball igjen, selv om vi tapte i dag. Vi klarte å slippe oss løs, og jeg synes ikke vi så ut som et bunnlag som kun var ute etter å sikre ett poeng i denne kampen, og det er positivt, sier spissen.

Jobber med neste sesong

Men islendingen er ikke den eneste som kan forsvinne fra Stabæk etter sesongen. Ni spillere er inne i sitt siste kontraktsår, eller har utlånsavtaler som går ut etter sesongen.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, har begynt jobben med å forlenge kontraktene til flere av spillerne.

– Vi har begynt å snakke med noen, men jeg vil ikke gå inn på hvem eller hvor mange, sier sportslig leder Inge André Olsen.

– Er det noen som har sagt at de ikke er interessert i å være med videre?

– Nei, det er det ikke, sier Olsen.

– Bedre rustet nå

Derfor frykter ikke trener Petter Belsvik at Stabæk skal havne i den samme situasjonen de gjorde sist vinter. Da var det syv spillere på plass da laget startet opp i januar.

– Vi føler oss bedre rustet foran neste sesong, sammenlignet med i vinter, og vi kommer til å jobbe hardt med å få i havn avtaler med de vi ønsker å ha med videre. Vi har mange sultne unggutter som ikke har fått ut potensialet sitt i år. Jeg er sikker på at vi kommer til å bli mye bedre neste år, lover Belsvik, som stort sett var fornøyd med eget lags prestasjoner i går.

– Vi kunne faktisk fått med oss ett poeng. Det var en periode i 2. omgang på stillingen 4–3 hvor vi hadde flere store sjanser. Dessverre blir vi, nær sagt som vanlig, veldig hardt straffet i den perioden vi ikke henger sammen, og da tenker jeg spesielt på de ti første minuttene av 2. omgang, oppsummerer Belsvik.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.