Skip to main content

Gullet glapp

Vibeke Tonning gjorde alt selv da hun scoret sitt første av tre mål i NM-finalen fredag.
Vibeke Tonning gjorde alt selv da hun scoret sitt første av tre mål i NM-finalen fredag.

Bandy (Nordre Sande - Stabæk, 6-3) Stabæk sørget for en thriller av en NM-avslutning på Stabæk-banen fredag.

Stabæk hadde lenge kontrollen i kampen, men falt litt sammen etter at forsvarsspilleren Maria Skavhaug brakk fingeren tidlig i andre omgang.

- Da måtte vi flytte ned spillere i forsvar som ikke er vant til å spille bak på banen. Da kom Nordre Sande til flere farlige sjanser med en gang. Den skaden ødela mye for oss, mener trener Nils Vangdal og legge til at det var ren uflaks.

Det var Drammens-laget som tok ledelsen etter fem minutter. Etter den tidlige kalddusjen våknet Stabæk og tok over kampen i første omgang. Allerede etter 13 minutter gjorde Vibeke Tonning alt selv og utlignet for Stabæk. To minutter før pause scoret Stabæk-jenta igjen og pauseresultatet stod 1-2.

SE BILDESERIE: NM-sølv for Stabæk kvinner

Skadedrama

Tidlig i andre omgang ble, som tidligere nevnt, Maria Skavhaug sendt til legevakten med brukket finger. Da måtte gjestene (Stabæk, på egen bane) improvisere, og fikk raskt to utvisninger og et mål imot.

Etter 52 minutter gikk Nordre Sande opp i ledelsen 4-2 på straffe. Stabæk øynet imidlertid et håp da Vibeke Tonning fikk nettkjenning ti minutter før slutt.  Likevel klarte ikke Stabæk å tette igjen bak, og gode enkeltprestasjoner på Nordre Sande førte til at Drammens-laget vant 6-3.

Trener Vangdal mener at NM-mesterne har vært det beste laget gjennom hele sesongen og at gullet derfor var helt fortjent.

Sølv er seier

Likevel depper ikke sølv-jentene over tap i finalen.

- Vi er bare utrolig glade for at vi har kommet helt til finalen. Vi har slitt med skader og sykdom hele sesongen og spilte en kjempetøff semifinale. Sølv føles derfor litt som en seier, uttrykker Stabæks nøkkelspiller Ebba Nordahl.

Stabæk-spilleren ble tildelt den gjeve prisen "Årets Spiller", spillerne selv har stemt.

- Det var utrolig morsomt, og virker som en inspirasjon, sier Nordahl fornøyd.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.