Skip to main content

Gull til Hanevold

Halvard Hanevold ble belønnet med OL-gull i sitt siste mesterskapsløp. 40-åringen har bestemt seg for å legge opp etter denne sesongen. FOTO: LARS BARON/BONGARTS/GETTY IMAGES/ALL OVER PRESS

Skiskyting. Halvard Hanevold tok sin 22 mesterskapsmedalje på skiskytterstafetten i Vancouver. Den ble av edleste valør.

 

40-åringen gikk sitt siste mesterskapsløp i fredagens skiskytterstafett, og fikk en perfekt avslutning. I skiskytterstafetten ble det nemlig gull for Hanevold og co.


– Jeg var så sliten da jeg kom i mål at det overhodet ikke var vemodig at dette var min siste stafett, sa Hanevold med et stort smil til NRK etter at etappen var over.

JUBLET


Halvard Hanevold gikk første etappe av stafetten. Veteranen skaffet Norge et godt utgangspunkt etter et nesten feilfritt løp. 40-åringen måtte bare ty til ett ekstraskudd på sin etappe. Han vekslet som nummer syv, men var bare 8,1 sekund bak teten. Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen gjorde også sakene sine bra på andre og tredje etappe og sendte Norge i ledelse.

Gratuler Halvard Hanevold med et nytt OL-gull

Den ledelsen ga aldri Ole Einar Bjørndalen fra seg på sisteetappen, og skiskyttergutta kunne juble for olympisk gull etter at Bjørndalen gikk i mål som nummer en. Østerrike tok sølv, mens Russland sikret bronsen.

Knallhardt forarbeid

- Det betyr vannvittig mye. Jeg og gutta har jobbet knallhardt for dette i forkant av OL., og for min del så var denne stafetten min viktigste oppgave min i OL. En fantastisk stafett og fantastiske gutter, jublet Hanevold, som ble tidenes eldste norske gullvinner i vinter-OL med stafettseieren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.