Skip to main content

Granerud på tredjeplass sammenlagt

Halvor Egner Granerud måtte se seg slått av hjemmefavoritten Daniel Huber, men sikret tredjeplassen sammenlignet.
Halvor Egner Granerud måtte se seg slått av hjemmefavoritten Daniel Huber, men sikret tredjeplassen sammenlignet.
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Halvor Egner Granerud ble nummer to i det siste rennet i Hoppuken og nummer tre sammenlagt.

Ryoyu Kobayashi ble klar sammenlagtvinner av Hoppuken, men gikk glipp av storeslem da hjemmefavoritt Daniel Huber vant finalerennet i Bischofshofen.

Granerud ble den første som slo Kobayashi i Hoppuken. Som fjerde siste hopper i finaleomgangen landet han på 136 meter og tok ledelsen foran japaneren. Han sto ikke mot østerrikeren Huber, som slo ham med 4,4 poeng. Derimot knep han 2.-plassen halvpoenget foran Karl Geiger, som ledet etter første omgang.

– De gikk opp en avsats (fra kvalifiseringen), og det var godt for meg. Jeg endret arbeidsoppgavene litt og konsentrerte meg om å kjøre skiene «smooth» i tilløpet. Jeg føler at hoppet er enda et bevis på at jeg er ganske avhengig av fart i sporet, sa Granerud til TV 2.

Han var blant dem som hoppet fra avsats 10, før juryen reduserte farten.

I finalen måtte Granerud sette utfor fra avsats 8. Etter at Lovro Kos hoppet 144 meter, en meter bak bakkerekorden, gikk juryen ned to avsatser før de 11 siste hopperne i finale.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.