– Klubbene har nok innsett at de må prøve å skape flere golfere istedenfor å stjele golfere fra hverandre, sier Jostein Trulsrud.

Han er sportssjef i Bærum Golfklubb i Lommedalen. De lar alle elever ved Mølladammen ungdomsskole i Lommedalen spille gratis i skoletiden, i håp om at det kan gi flere unge medlemmer.

Ved inngangen til året var gjennomsnittsalderen på medlemmene i klubben 52 år.

LES OGSÅ: Vil redde golfsporten med fotballer

Liker tilbudet

Onsdag denne uken var 60 8.-klassinger fra skolen på golfbanen. Der ble de instruert av golfspillere fra Norges Toppidrettsgymnas (NTG), som har det som en del av skolegangen.

– Det er bra, for vi får en mulighet til å innføre nye i sporten, sier Malena Austerslått (16).

Hun hjelper Axel Wilson (13) og Håvard Holmedal (13) med å få putten til å sitte. Begge er veldig positive til at de får spille golf i skoletiden.

– Jeg synes det er veldig bra, sier Wilson.

– Det er veldig morsomt å kunne gjøre noe man liker i skole-tiden, istemmer Holmedal.

LES OGSÅ: Spiller for bestefars kreftkamp

Hard fotballkonkurranse

Trulsruds håp er at de skal synes det er så morsomt at de kommer tilbake også utenfor skoletiden, og at de kanskje får med seg hele familien.

– Vi trenger flere golfere. Da lever vi i klubbene bedre alle sammen, sier han.

Klubblederen har vært med på golfboomen som var, og den påfølgende nedgangen. Ved utgangen av 2009 var det over 125.000 medlemmer i norske golfklubber. Ved utgangen av 2014 hadde tallet sunket til 101.000 faste medlemmer. Det mener han tvinger klubbene til å tenke nytt.

– Jeg tror det er et lite veiskille her: De klubbene som tør å tenke litt nytt tror jeg kommer til å få en bedre hverdag enn de som henger ved det gamle, sier Trulsrud.

LES OGSÅ: Krokeide håpet på topp 48 – endte med NM-sølv

For dem handler dét om å prøve å lokke til seg ungdommen. Det er likevel lettere sagt enn gjort.

– Det er nesten umulig å konkurrere med fotball, ski og håndball i Norge, sier Trulsrud, som selv har spilt fotball for Bærum.

Han tror likevel samarbeidet med Mølladammen og NTG er et godt sted å starte. Det tror også Anders Harto, ansvarlig for kroppsøving ved skolen og klubbmester i Bærum GK.

– De trenger å få unge opp hit og vi trenger å gjøre nye ting. Det er vinn-vinn for alle parter, sier han.