Skip to main content

Goalgetteren Granholm

Viktor Granholm kan smile bredt for tiden - Frisk-spilleren opplever gode tider på isen, og er tatt ut i sin første landslagstropp.

Foto: Trine Jødal

– Han har kanskje ligaens beste skudd, sier Jan André Aasland om Viktor Granholm – som har scoret syv mål på seks kamper, og er landslagsuttatt.

– For å oppsummere Granholm, synes jeg han var veldig, veldig god i treningskampene vi spilte, før vi gikk inn i Champions League. Han hadde kanskje en liten dupp inn der, og kom ikke helt tilbake med en gang – men nå de siste 7-8-9 kampene har han funnet tilbake til den Granholm vi vil se, smiler Frisk Asker-trener Jan André Aasland. 

– Han har bra trøkk i skøytegåingen sin, og kanskje ligaens beste skudd. At han har scoret mye i det siste er bra for selvtilliten hans. Det er deilig at vi har han i laget.

Jar-mannen Viktor Granholm har nemlig vært i fyr og flamme i de siste kampene. 22-åringen har banket inn syv mål på sine siste seks kamper i Frisk-drakten. Torsdag ble det to nye mot Manglerud Star.

– Settes godt opp

Selv er Granholm nøktern når han skal forklare hva som er årsaken til formen.

- I løpet av en sesong har man mange perioder man er kjempegod i, og så har man mange perioder man er mindre god i. Noen ganger har man kanskje mer flaks. Nå er jeg i en periode med mer stolpe inn, sier Frisk-spilleren.

– Det er vel ikke bare flaks?

– Nei, det handler jo om å treffe mål. Vi har hatt stort fokus på å skyte mye. Og det er viktig – man scorer jo ikke hvis man ikke skyter. Men ja, det er spesialiteten min, og jeg må bruke den for det det er verdt.

Granholm under 7-2-seieren mot Grüner. Da ble det en scoring på 22-åringen.

Foto: Knut Bjerke

Granholm passer på å skryte av lagkameratene, og sier de setter han opp i gode skuddposisjoner jevnlig.

Han er også enig med Aasland i at han hadde en dupp i formen i sesongstarten.

– Gjør du noe annerledes nå kontra da?

- Det handler bare om å jobbe kontinuerlig, og da kommer man tilbake til der man skal være til slutt. Man har alltid noen dårlige perioder gjennom en sesong. Da handler det bare om å gjøre det samme, og jobbe på.

Landslagsuttatt

Granholm er fra Jar, og spilte der til klubben slo seg sammen med Jutul. Så spilte han for Jutul til de slo seg sammen med Frisk Asker, da Granholm var i tidlig junioralder.

Og nå er han for første gang tatt ut på A-landslaget. Både han og lagkameratene Max Krogdahl og Christian Kåsastul er med når Norge møter Russland, Slovakia og Sveits – i Sveits – mellom 10. og 14. desember. 

– Det er kjempekult. Det er jo det man jobber for. Å få prøve seg der blir veldig positivt, sier Granholm, som tidligere har spilt for juniorlandslag.

 Kåsastul har vært med på en rekke landslagssamlinger tidligere. Også Henrik Ødegaard og Anders Bastiansen har spilt en mengde kamper med flagget på brystet, men har siden trukket seg fra spill med landslaget.

Henrik Ødegaard har vært med i to OL for Norge. Debutant Granholm sier han får høre om lagkompisen har noen tips.

Foto: Fredrik Varfjell, NTB/Scanpix

– Henrik, Kåsa og Basse er rutinerte. Vi får prate litt med dem før samlingen, så man ikke går i noen feller eller sier noen teite greier, ler Granholm.

Og 22-åringen passer på å skryte av disse rutinerte lagkameratene, og mener det er bygget en kultur i Frisk Asker som bidrar til lagets suksess.

– De eldre gutta på laget er veldig flinke til å gi oss tips. Det er det bare for oss unggutta å ta til oss, sier han.

– Det er sånn et lag fungerer best, vi hjelper hverandre hele tiden til å bli bedre. Det føler jeg er en suksess i vårt lag. Det er ikke farlig at man sier fra til hverandre, vi tar det til oss.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.