Skip to main content

Gjorde comeback etter 600 dagers skademareritt

ENDELIG: Etter 20 måneder på sidelinjen er Ingvild Isaksen endelig tilbake på fotballbanen for Stabæks kvinnelag.

NADDERUD STADION: Bena til Ingvild Isaksen (27) skalv da hun skulle gjøre comeback for Stabæk etter skaden. Ikke så rart. Hun hadde vært borte fra fotballen i 600 dager.

– Det var bare så deilig å få det innhoppet, selv om det bare var noen minutter. Det var en lettelse å komme til det stadiet at jeg kunne spille kamp igjen, sier Ingvild Isaken om comebacket mot Medkila sist helg.

Da var det altså gått 600 dager, eller 20 måneder, siden hun ødela korsbånd og menisk mot Wolfsburg i Champions League på Nadderud stadion.

LES OGSÅ:

- Noen ganger ser jeg ikke lyset i tunnelen og har bare lyst til å sitte og sture hjemme i sofaen

– Det som skjedde den kvelden sitter fortsatt ganske frisk i minnet. Jeg hadde aldri hatt en så alvorlig skade før. Jeg var veldig skuffet over at jeg ikke fikk spilt mer i Champions League, erindrer Isaksen.

Veien tilbake til comebacket mot Medkila sist helg har vært lang. Og tung.

Vondt

– Det var tider da jeg lurte på om jeg noen gang skulle bli bra igjen. Jeg hadde mange tilbakeslag underveis. Noen ganger gikk det veldig bra, så var det noen skritt tilbake, forteller hun.

Det som gjorde at det tok så lang tid, var tilbakevendende smerter etter flere operasjoner.

LES OGSÅ:

Stabæks Isaksen fikk nedslående beskjed

– Det er ingen som har helt funnet ut hvorfor jeg har hatt så mye vondt. Det har gjort det hele litt vanskelig, forteller hun.

– Men nå har altså smertene vært borte i to uker, og det var også en av forutsetningene for at jeg skulle gjøre comeback sist helg.

Skalv

Da hun sto på sidelinjen for å bli byttet inn på Harstad stadion, var hun en smule nervøs.

– Bena skalv da jeg skulle innpå. Jeg hadde så mye spenning i kroppen. Det var en følelse jeg ikke har hatt siden jeg spilte fotball som liten, sier Isaksen.

Men nå ser hun frem til fortsettelsen. Hun håper at hun har lagt skademarerittet langt bak seg.

LES OGSÅ:

Stabæks korsbånds-kamerater med rusk i maskineriet 

Nå vil 27-åringen også tilbake på det norske landslaget. Skadeoppholdet har gjort at både VM i Canada og OL-kvalifiseringen gikk ad undas.

– Jeg skal tilbake på landslaget. Jeg tror ikke jeg er blitt noen dårligere fotballspiller. Jeg har jo ikke mistet fotballhodet, ler hun.

Dessuten har hun en ekstra motivasjon for å spille på A-landslaget igjen.

– Jeg stoppet på 49 landskamper sist. Jeg har et lite jubileum jeg ønsker å feire, smiler Ingvild Isaksen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.