Skip to main content

Gir seg i Stabæk Fotball, blir landslagstrener

Ingvild Stensland blir ny landslagstrener i fotball.

Ingvild Stensland blir ny landslagstrener i fotball. 

Foto: Karl Braanaas

Ingvild Stensland (39) blir trener for det norske U23-landslaget for kvinner i 2022. Samtidig gir hun seg som spillerutvikler i Stabæk i mai på grunn av graviditet. 

Det var Norges Fotballforbund (NFF) som først meldte om saken på sine nettsider

Ingvild Stensland er en av Norges mest profilerte kvinnefotballspillere, og har trukket i den norske landslagstrøyen hele 144 ganger. Hun la opp som aktiv i 2016.

Hun tar over jobben som landslagstrener for det norske U23-landslaget etter Alexander Straus. Han skal trener Sandviken.

– Ingvilds karriere snakker for seg selv, og hennes erfaring derfra er svært verdifull for oss og for spillerne på vei opp og frem. Dessuten kjenner vi Ingvild godt fra jobbing rundt landslag og U23 tidligere, så dette er en løsning vi er svært begeistret for, sier seksjonsleder for aldersbestemte landslag i NFF, Truls Dæhli til fotball.no.

– At vi spikrer staben med enda en kvinnelig landslagstrener er også noe vi er veldig fornøyd med, og vi gleder oss til Ingvild er klar for å gå inn for fullt i jobben, fortsetter han.

Gravid

NFF skriver at 39-åringen ikke skal ta over jobben i fotballforbundet før i 2022. Hun er gravid, og har termin i mai.

Stensland er i dag Toppspillerutvikler i Stabæk Fotball Kvinner, og også ansatt på NTG-Bærum, og har tidligere spilte for Stabæk i flere sesonger. 

– Jeg har jobbet med Alexander Straus som assistenttrener på U23-landslaget tidligere, og ser på det som en tillitserklæring og utfordring å få hovedtrenerjobben. U23-landslaget er et viktig landslag med tanke på rekruttering til A-landslaget, og jeg ser frem til å jobbe med dem som er der og skal opp til det beste nivået, sier Stensland til fotball.no.

Brenner for kvinnefotball

– Jeg brenner veldig for kvinnefotballen og har hatt mange roller tidligere som spiller, assistenttrener og toppspillerutvikler, så det blir utrolig spennende å prøve meg som hovedtrener, sier den tidligere landslagskapteinen.

Det er også klart at Henrik Digernes fra Fart blir ny assistenttrener for kvinnelaget til Stabæk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.