Skip to main content

Gir én milliard kroner til idrett og frivillighet

Idrettsarrangementer som Kalvøya cup vil fortsatt få inntektstapet kompensert fra staten. 

Foto: KARL BRAANAAS

Regjeringen forlenger kompensasjonsordningen til idretten og frivilligheten. Nå foreslår de å legge ytterligere én milliard kroner i potten.

Kompensasjonsordningen til idretten og frivilligheten, blir nå videreført ut året. Det fortalte Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja under sitt besøk i Svolvær torsdag. 

Ordningen dekker tapte inntekter, for eksempel billettinntekter, loppemarkeder og andre aktiviteter hos idrettslagene. I tillegg vil kampdagsinntekter for toppidretten kompenseres. 

– Dette gir sektoren mer forutsigbare inntekter og jeg håper dette bidrar til at de kan gjennomføre flere aktiviteter i tiden fremover, sier Raja til Nrk

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja presenterte torsdag planene for kompensasjonsordningen til idretten og frivilligheten. 

Foto: KARL BRAANAAS

70 prosent

Krisepakken som kom 8. mai åpnet opp for å kompensere opp til 70 prosent av tapte inntekter fra kiosksalg og parkering.

I dag ble det klart at regjeringen åpner opp for at organisasjoner fortsatt kan søke om 70 prosent kompensasjon ut året. 

For arrangementer eller annen spesifikk aktivitet som blir avlyst reduserer regjeringen kompensasjonen til 50 prosent fra 1. november til 31. desember. Dersom arrangementene eller aktiviteten gjennomføres vil netto inntektstap kompenseres med 70 prosent også etter 1. november, skriver regjeringen i en pressemelding. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.