Skip to main content

Gaute Larsen tviler på at han får beholde Sakor

ETTERTRAKTET: Askers stortalent er denne uken på et treningsopphold hos FC København. Tidligere har han vært og trent med AC Milan. FOTO: KARL BRAANAAS

Denne uken trener Askers stortalent Vajebah Sakor med FC Københavns G19-lag. Asker-trener Gaute Larsen tror 16-åringen er tapt for Asker etter denne sesongen.

Forrige uke var stri for Asker Fotball, men avslutningen var i hvert fall positiv, etter at de slo Mo 5-2 og samtidig kunne fortelle at klubbens største talent, Vajebah Sakor (16) denne uken skal trene med FC Københavns G19. Et lag som for tre uker ble danske juniormestere.

– Vajebah er en liten juvel. Talentet hans er ubestridt, og han utvikler seg hele tiden. De siste månedene har han tatt kjempesteg. Da vi møtte Stabæk i cupen, herjet han på midtbanen mot spillere fra eliteserien, det sier sitt, forteller Askers trener, Gaute Larsen.

Liten interesse fra norske lag

I vår var Vajebah på et treningsopphold i italienske AC Milan. Det man stusser over i Asker, er at ingen norske klubber virker å være interessert i unggutten, når man ser hvilke lag fra Europa som følger 16-åringen tett.

– Jeg er overrasket over at vi stadig vekk får henvendelser fra utenlandske klubber, samtidig som det er lite fra norske klubber. Man kan lure på om de følger med i det hele tatt, eller så må det være andre årsaker som ligger bak, påpeker Larsen, som får støtte fra Askers daglige leder, Arne Knoph.

LES OGSÅ: Toppscorer har signert for Asker

– De norske klubbene kan ikke følge særlig godt med. Vi hadde jo en sak her i vår, hvor Fædrelandsvennen skrev at Start var interessert i Simon Larsen fra Vindbjart. Da var plutselig både Vålerenga, Molde og Rosenborg interessert i han også. På meg virket de ikke som om de hadde hadde hørt om han, før det ble skrevet om han i avisen. Det virker som om utenlandske klubber har bedre oversikt over de største talentene her hjemme, sier Knoph.

Stolte i Asker

Hva som kommer ut av ukens treningsopphold i Danmark, er usikkert. Hovedpersonen selv skal i hvert fall forsøke å gi et så godt inntrykk som mulig.

– Det blir en erfaring, og jeg håper at jeg gjør bra. Jeg skal gjøre mitt beste for å lande en kontrakt, sier midtbanespilleren.

Les flere Asker fotball-nyheter fra Budstikka her

Uansett tror Gaute Larsen at Sakor er tapt for Asker etter denne sesongen, og kanskje før den tid også.

– Ja, jeg tror han forsvinner. Det er mye som tyder på at det vil være riktig for hans sportslige utvikling. Han har så mange kvaliteter, og Asker kan bli for lite for han, sier Larsen, som overhodet ikke depper av den grunn.

– Vi er veldig stolte over å ha fått frem en slik spiller, og kanskje må vi klare oss uten han allerede i høst, men det er ikke slik at han skal ut for enhver pris. Vajebah har gode rådgivere rundt seg, og både de og klubben tenker på hans beste.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Du kan lese et lengre intervju med Vajebah Sakor i Budstikka onsdag. 16-åringen er en av idrettstalentene vi har valgt å presentere i vår sommerserie om idrettstalenter.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.