Lørdag ettermiddag var det duket for kvalifisering for både snowboard- og skigutta under årets utgave av Big Air X Games på Fornebu.

Forholdene på Fornebu bød mer på sol og sommer enn ski og vinter, men arrangøren hadde på imponerende vis klart å lage snø i varmen.

LES MER: Dette må til for å lage X Games i Bærum

LES MER: Her lager de snø i 25 plussgrader

Først ut på Fornebu var skigutta, og den kvalifiseringen endte på best mulig vis for én av de lokale utøverne. I sitt siste hopp sikret Stabæks Birk Ruud finaleplassen.

– Det er helt utrolig og fantastisk. Jeg var veldig fornøyd med hoppene mine i dag. Det var de jeg hadde bestemt meg for på trening de to dagene her og det har jeg holdt på, sier Ruud til Budstikka.

Før konkurransen på Fornebu tok til var det også klart at det ble Bærums Felix Stridsberg-Usteruds siste på det øverste konkurransenivået. Han klarte ikke kvalifisere seg til finalen, men var fornøyd med sine hopp.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg har nesten ikke stått på ski på to måneder siden jeg har vært på skolen hver dag. Jeg har hatt fire timer med trening, så det å klare å lande det der var jeg fornøyd med, sier Stridsberg-Usterud.

LES MER: Felix (23): – Vil ikke ofre helsen

Birk Ruud fra Stabæk skulle i likhet med Stridsberg-Usterud forsøke å kvalifisere seg til finalen i Big Air-konkurransen på ski, mens Mons Røisland fra Bærum skulle forsøke å gjøre det samme på snøbrett.

LES MER: Birk Ruud tror på finaleplass