Skip to main content

Frisk-spillerne fikk ris etter seieren mot Grüner

Det ble til slutt jubel på Anders Bastiansen torsdag kveld. Med bare 3.30 igjen på klokka tok Frisk Asker ledelsen borte mot Grüner. 

Foto: Karl Braanaas

Frisk Asker er fortsatt ubeseirede i årets eliteserie, men det ble alt annet enn enkelt borte mot Grüner i Grünerhallen. 

GRÜNER - FRISK ASKER 2-3

Frisk tapte andre periode 2-1, men snudde kampen i avlutningsminuttene og avgjorde kampen med 3.30 igjen på klokka. Hampus Gustafsson ble kveldens store helt med sin viktige 3-2 scoring som sørget for at rekken med seire utvides til syv. 

Etter kampen ventet det ris i garderoben for de regjerende norgesmesterne.

—I dag ble det litt ris i garderoben, men ikke noe voldsomt for jeg tror gutta også skjønner at vi ikke er helt fornøyde med den kampen her, forteller hovedtrener Jan André Aasland etter kampen.

Hva var det du sa til spillerne?

Vi sier at vi skal lære av sånne kamper, men nå er det på tide at vi begynner å vise det også. At vi ikke bare snakker om at alle kamper er tøffe, vi må faktisk vise at vi lærer av det, fortsetter 30-åringen. 

Frisk Asker var aldri i nærheten av toppnivået sitt i torsdagens kamp mot Grüner og risikerte lenge å gå på sesongens første poengtap. 

—Når man står der og det står 2-2 etter to perioder så tenker man jo at her kan det ryke poeng, men vi må ikke få panikk. Vi vet det kommer sånne kamper gjennom sesongen hvor vi sliter litt. Da må vi være opptatt av de tingene som gjør oss gode og da kommer det, og det gjorde det heldigvis til slutt i dag, sier en lettet Frisk-trener. 

Til slutt endte det med seier på bortebane og Frisk Asker står nå med syv(!) seiere av syv mulige så langt i årets eliteserie.

—Det er en litt rotete kamp fra vår side. Vi kommer ikke helt opp på det energinivået vi vil ha og vi flytter beina og pucken litt lite. Men til slutt klarer vi å dra i land en seier, noe som vi er fornøyde med. Samtidig ser vi litt tunge ut i dag, så vi tar noen dager fri nå for å forhåpentligvis få noe overskudd inn i neste uke, sier Aasland til Budstikka etter kampen i Grünerhallen.

 Bortelaget tok tidlig ledelsen etter et overraskende, men godt plassert skudd fra Victor Björkung.

Frisk var til tider svært sløve og første periode ebbet ut med en 1-0 ledelse. De regjerende norgesmesterne var langt fra overbevisende, men hadde full kontroll på nyopprykkede Grüner.

Sjokkomgang

I andre periode skulle det hele snu. Grüner kom ut fra pause toppmotiverte og når Frisks Nicolay Eiken Andresen pådro seg en tominutter etter holding fem minutter ut i omgangen, så hjemmelaget muligheten.

I overtall kombinerte Krister Evensen og Rolf Thomas Aastad seg lekkert gjennom Frisk-forsvaret og nevnte Aastad fikk sneket pucken under Nicklas Dahlberg og i nettet.

Snaue tre minutter senere var det Fredrik Lystad Jacobsen som dro på seg en utvisning. Igjen skulle Grüner vise seg dødelig effektive i overtall. Bare 11 sekunder etter at Lystad Jacobsen satt seg i utvisningsboksen lå pucken i målet bak Nicklas Dahlberg. Grüners nysignering Kristian Kucera snek pucken forbi svensken og hjemmelaget hadde snudd kampen.

Hjemmepublikums store glede varte bare i snaue to minutter. Jan Andre Aasland og Vidar Wold satte innpå førsterekken og Anders Bastiansen styrte skuddet fra Mikael Dokken forbi Mikkel Wik i Grüner-buret.

Frisk Asker satte opp tempoet etter utligningen, men Grüner spillerne kjempet tappert og vant andre periode 2-1.

Avgjørelsen

Frisk Asker kom ut til tredjeperiode med et helt annet tenningsnivå enn tidligere i kampen og det ble kanskje også for mye. I løpet av omgangens første 30 sekunder pådro gjestene seg hele to utvisninger og Grüner fikk spille fem mot tre i hele 1.50.

Frisk lå kompakte i undertallet og holdt unna. Den siste perioden ble preget av mye stopp i spillet og utvisninger. Begge lag hadde to tominuttere hver og Frisk slet lenge med å skape et press på Grüner.

Da sluttsignalet nærmet seg klarte Frisk endelig å sette et ordentlig press på Grüner. Alexandre Lavoie fyrte løs mot Grüner-målet og på returen dukket Hampus Gustafsson opp. Mannen med gullhjelmen scoret på åpent mål og ble kveldens store helt for Frisk Asker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.