Skip to main content

Frisk seiret på Manglerud: – Ikke vår beste kamp, men fornøyd med seier

Anders Bastiansen og Frisk Asker dro i land en 2-1-seier borte mot Manglerud Star torsdag.

Foto: Eva Groven

Frisk Asker tok en fortjent seier mot Manglerud Star, og har fått en formidabel start på seriespillet.

MANGLERUD STAR - FRISK ASKER 1-2

– Vi spilte ikke vår beste kamp, langt ifra. Men vi vinner, og det skal vi være fornøyde med. Vi tar med oss tre poeng fra en vanskelig bortekamp, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland etter 2-1-seieren over Manglerud Star torsdag kveld.

Etter litt startvansker var askerbøringene klart best i første periode, uten å få hull på byllen. Andre periode, som ble vunnet 2-1, var langt jevnere, mens Manglerud fort kunne utlignet i sluttsekundene av siste periode.

– Dette var viktige tre poeng. Jeg synes ikke vi spiller like bra i dag som sist match, selv om vi skaper en del sjanser og kanskje burde scoret flere mål, sier Anders Bastiansen, som avgjorde kampen.

Ingen CHL-hangover

For seier ble det altså torsdag - og Frisk Asker står med seks poeng av seks mulige i årets seriestart.

Budstikka har tidligere skrevet om at flere lag har slitt etter debuter i Champions Hockey League, men Frisk Asker har altså kommet godt i gang etter fire kamper i den internasjonale turneringen.

– Det har gått fint. Vi har snakket om det, og vært mentalt klare på at det kunne komme, men vi har taklet det veldig godt. Vi har vært profesjonelle når vi har kommet hjem og møtt Vålerenga og Manglerud, sier Aasland.

– Jeg tror kanskje at ting kunne vært annerledes om vi hadde vunnet et par kamper i CHL. Da hadde man kanskje vært høyere oppe. Nå tapte vi alle kampene og fikk bra matching. Sånn sett har det vært lettere å holde beina på jorda, tror Bastiansen.

I fjor tok ikke Frisk Asker ett eneste poeng mot Vålerenga i serien, selv om de slo ut Oslo-klubben i sluttspillet. Også Manglerud vant hjemme mot Frisk - en sjelden seier over Frisk for laget fra «Garasjen».

– Derfor er det godt å ta med seg tre poeng. Vi hadde en lignende kamp i fjor, og tapte 2-4. Og i år vinner i 2-1, sier Aasland.

– Det er guffent å møte Manglerud her. Vi spiller god hockey mot dem hjemme, men her sliter vi mer, fordi vi blir litt for mye med på den typen hockey Manglerud vil spille. Og det passer dem bedre enn oss, med mye brudd. Det er ikke så kontrollert. På en så liten bane som dette passer det dem bedre enn oss.

– Hvor viktig er en god sesongstart i en lang sesong?

– Jo bedre man starter, jo bedre er det jo. Men det vil ikke holde seg om man tror man er for god. Da har man en tendens til å tape en del kamper. Eliteserien er veldig jevn i år, med mange gode lag, så man kan tape hvilken som helst kamp, sier Bastiansen.

Manglerud Star var nære på å få utligningen rett før slutt, men Niklas Dahlberg i Frisk-buret holdt unna.

Foto: Eva Groven

Målløs førsteperiode

Mot Manglerud torsdag holdt det på å gå helt galt fra start, da hjemmelagets Pontus Finstad smalt pucken i stolpen allerede etter tre minutter.

Etter hvert tok Frisk over, men hverken Kåsastul, Petryk, Granholm eller Kristiansen omgjorde sine - enkelte store - sjanser til scoring, og lagene gikk til den første pausen på 0-0.

Umiddelbar utligning - slo tilbake

Den andre perioden startet jevnt, med en brukbar sjanse til hvert av lagene. Men etter ni minutter skulle vi få Frisks første scoring.  Christian Kåsastul fyrte mot mål - og i  målgården var det god trafikk. Blant dem som sto der var Mikkel Seiergren Christiansen - som styrte pucken inn i nettet, og til 1-0 til Frisk.

Ledelsen varte i ett minutt og 38 sekunder, før Manglerud utlignet. Emil Frøshaug plukket opp pucken inne i Frisks sone. Gustafsson forsøkte å takle, men pucken skled til Marcus Ekberg, som smalt den videre i krysset. Vi var like langt.

Den andre perioden fortsatte å være jevn - Dahlberg vartet opp med en strålende redning like etter utligningen, mens Lavoie var særdeles nære å runde keeper og dytte pucken over streken for Frisks del.

Men fem minutter før periodeslutt kom den avgjørende Frisk-scoringen - i power play. Victor Björkung fyrte løs. Manglerud-keeper Fröberg reddet, men på returen ventet Anders Bastiansen, som dro pucken rundt Fröberg, og dyttet den over streken.

Spennende avslutning

Den siste perioden startet med et massivt Frisk-press i overtall, uten tellende resultat. Deretter bølget kampen frem og tilbake.

De siste 18 sekundene måtte Frisk spille med en mann mindre på isen, da Henrik Ødegaard ble utvist. Samtidig tok Manglerud ut keeper. Det resulterte i et massivt trykk, men Frisk holdt unna.

Dermed har de oransje fått en formidabel start på sesongen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.