Skip to main content

Frisk møter Stavanger: – Har ingen stjerner her

JAGER PUCKEN: Amerikanske Connor Gaarder og resten av Frisk Asker kjemper i toppen av eliteserien. Hardt arbeid kompenserer for manglende stjernespillere, mener trener Sune Bergman. Her fra kampen mot Kongsvinger tirsdag kveld.BEGGE FOTO: EVA GROVEN
JAGER PUCKEN: Amerikanske Connor Gaarder og resten av Frisk Asker kjemper i toppen av eliteserien. Hardt arbeid kompenserer for manglende stjernespillere, mener trener Sune Bergman. Her fra kampen mot Kongsvinger tirsdag kveld.BEGGE FOTO: EVA GROVEN

Frisk Asker håper hardt arbeid og godt forsvarsspill skal skape suksess, i møte med Stavanger Oilers’ stjernegalleri.

Med seier i kveldens kamp mot Stavanger Oilers vil Frisk Asker kun være tre poeng unna tabelltoppen i eliteserien.

– Det blir tøft mot Stavanger, men vi har gjort det bra mot dem og vi håper det kan fortsette, sier trener Sune Bergman.

LES OGSÅ: Frisk Asker med oppskriftsmessig seier over tabelljumbo Kongsvinger

Anført av en glimrende Nicklas Dahlberg i mål ble Frisk Asker det første norske laget til å holde nullen i DnB Arena, sist de gjestet Stavanger.

– Dere har en tendens til å gjøre det bra mot gode lag?

– Vi er ikke noe fancy lag. Vi er et hardtarbeidende lag som ikke slipper inn så mange mål. Vi har et godt forsvarsspill, og bygger på det hele tiden. Vi må gjøre det for å vinne kamper. Vi har ikke de store stjernene som andre lag har, vi bygger på at vi har et sterkt fellesskap, sier Bergman, som mener at de jevne kampene er en fordel inn mot sluttspillet.

Det er amerikanske Marshall Everson langt på vei enig i.

Sluttspillsfordel

– Du vil alltid spille de store kampene. Tempoet og spillet er raskere, og hockeyen er renere, og det gjør det faktisk enklere. Selv om lagene er bedre, er spillet mer likt det vi er vant til hjemme. Storkampene passer stilen vår, sier Everson, som sammen med landsmannen Connor Gaarder har gjort sine beste kamper på hjemmebane for Frisk Asker.

Tirsdag banket Everson inn to av Frisks tre scoringer da de slo tabelljumbo Kongsvinger 3–1 i Askerhallen i årets første kamp.

LES OGSÅ: Everson og Gaarder er kongene av Askerhallen

Dermed har han plukket 16 poeng (ni mål, syv assist) på 15 kamper i Asker så langt denne sesongen. På fremmed is står han kun med 5 poeng (to mål, tre assist) på 13 kamper.

Gaarder spilte opp Everson på 3-1-scoringen, og står på 15 kamper også med 16 poeng (åtte mål, åtte assist) i Askerhallen. Borte har han 6 poeng (fire mål, to assist) på 13 kamper.

Ingen forklaring

– Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle deg hvorfor det er slik. Jeg tror det er tilfeldig. Vi har spilt flere gode kamper borte uten å ha fått betalt for det, men jeg har egentlig ingen forklaring på hvorfor det er slik, sier Everson.

LES OGSÅ: Budstikkas skråblikk på sporten i Asker og Bærum 2015: – Hva er dette, Se og Hør eller?

Selv om de ikke greier å sette fingeren på hvorfor de scorer mer hjemme enn borte, så er både Gaarder og Everson fast bestemt på å gjøre noe med denne forskjellen, allerede mot serieleder Oilers i Stavanger.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.