Skip to main content

Frisk-leder raser mot Stavanger Oilers

FORBANNET: Ole Gerhard Haug er forbannet på Stavnger Oilers.
FORBANNET: Ole Gerhard Haug er forbannet på Stavnger Oilers.

Frisk Asker-leder Ole Gerhard Haug mener at Stavanger Oilers er i ferd med å innføre en ny praksis i norsk hockey. Det liker han dårlig.

Bakgrunnen for at daglig leder i Frisk, Ole Gerhard Haug, er forbannet på serielederen fra Stavanger, er følgende:

I torsdagens kamp mot Stavanger Oilers, fikk Frisk-spiller Dag Christian Frøystad 2 + 10 minutter for en takling av Oilers-spilleren Peter Lorentzen. Fredag fikk Frisk Asker en henvendelse fra disiplinærutvalget (DISU) i Norges Ishockeyforbund med beskjed om at Frøystad er innrapportert av Oilers for taklingen.

LES OGSÅ: Frisk møter Stavanger: – Har ingen stjerner her

– Vi registrerer at Stavanger Oilers nå er i ferd med å innføre en ny praksis, og synes at det nå er på tide å ta til motmæle, sier Ole Gerhard Haug til Frisk Asker sin hjemmeside.

Beklager

 – Vi beklager at Lorentzen ble skadet og måtte forlate isen, sier Haug før han fortsetter:

– Det vi ønsker er at lagene ikke overlater til DISU å ta stilling til saker fra hver eneste kamp som spilles, men at det overlates til dommeren under kampen. Det blir etter vår oppfatning en håpløs situasjon med den praksisen som Oilers nå ser ut til å ville innføre, sier Haug til klubbens hjemmeside. Stavanger har også tidligere i sesongen meldt inn en Sparta-spiller for lignende hendelser.

LES OGSÅ: Frisk Asker ga 100.000 kroner og 750 bamser til Vestre Viken

Oilers like ille

Han peker på at Stavanger Oilers-spillerne også takler vel så hardt som det Frøystad gjorde, og viser til situasjonen da Stavanger-spilleren Josh Soares takler Frisk-spilleren Nicolay Andresen i torsdagens kamp.

LES OGSÅ: Frisk Asker ga 100.000 kroner og 750 bamser til Vestre Viken

– Med grunnlag i det Stavanger skriver i sin rapport med tanke på taklingen av Frøystad, er ikke denne noe bedre. Nico (Nicolay) får riktignok ikke hjernerystelse, men måtte rett på benken under medisinsk oppsyn da han spyttet blod og hadde smerter i hoderegionen. Nico spilte kampen ferdig, sier Haug. Han understreker at Frisk ikke kommer til å melde inn saken til disiplinærutvalget.

Besinne seg

– Nå synes vi Stavanger Oilers bør besinne seg, og begynne å se på egne spilleres farlige taklinger av motstandere, sier Haug.

– Vi mener bestemt at våre spillere, og spesielt Dag Christian Frøystad, har en god «track-record» når det gjelder fair spill. Vi er også opptatt av spillerne sikkerhet ute på isen, og at bevisste handlinger som går ut på å skade motstander slås hardt ned på. Sakene som Stavanger Oilers nå innrapporterer anser vi ikke å være av denne kategorien, og det burde derfor ikke gå inflasjon i å anmelde saker til DISU slik det nå ser ut til å ha gjort for Stavanger Oilers del, avslutter Ole G. Haug.

LES OGSÅ: Ny bragd av Frisk: Slo serielederne igjen

Ikke ute etter Frisk

Paul Haukali Higson er general manager i Stavanger Oilers, og sier at hovedhensikten med å melde inn Frøystad til DISU er at klubben ønsker å sette søkelyset på at det er for mange slike taklinger som det ikke blir dømt på.

– Det er ikke målsettingen vår å gå etter hverken Frisk Asker eller Dag Christian Frøystad. Vi tror ikke Frøystad taklet mot hodet med vilje. Det var bare en dårlig utført takling, sier Haukali Higson til Budstikka.

LES OGSÅ: Budstikkas skråblikk på sporten i Asker og Bærum 2015: – Hva er dette, Se og Hør eller?

– Det å melde inn slike saker til DISU er det eneste virkemiddelet vi kan bruke. Og vi har gjort det to ganger nå (mot Sparta og Frisk). Begge disse sakene var hodeskader. Vi må ha større fokus på slike taklinger i norsk hockey, sier Higson.

Bort med hodeskader

– Ole Gerhard Haug mener at Oilers-spillerne ikke er noe bedre?

– Jeg husker ikke den situasjonen som han peker på spesifikk. Men hovedpoenget vårt er som sagt ikke å ta hverken Frisk eller Frøystad. Vi ønsker bare å sette søkelyset på taklinger som fører til hodeskader. Det må vi jobbe hardt i norsk hockey for å få de vekk. Stavanger-spillerne har på ingen måte noen større rett til å takle spillere i hoderegionen. Det vi ønsker er at alle spillere, våre som andre, lar være å sette taklinger mot hodet, sier han.

LES OGSÅ: Frisk-spiller Francis Lemieux håper å være tilbake på isen etter jul

– Det må være en gjensidig respekt at man kan spille tøft, men ikke vågalt, sier Paul Haukali Higson, general manager i Stavanger Oilers.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.