Derfor er sluttspillsuksess viktig for Frisk Asker

VIKTIG: Jo flere kamper Frisk Asker spiller i sluttspillet, jo bedre er det for klubbens økonomi. Bildet er fra hjemmekampen mot Lillehammer sist lørdag, der Frisk Asker tapte. FOTO: JOAKIM S. ENGER

VIKTIG: Jo flere kamper Frisk Asker spiller i sluttspillet, jo bedre er det for klubbens økonomi. Bildet er fra hjemmekampen mot Lillehammer sist lørdag, der Frisk Asker tapte. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Suksess i sluttspillet kan være forskjellen på pluss eller minus på bunnlinjen. I dag spiller Frisk Asker den fjerde kampen i kvartfinaleserien mot Lillehammer. Kampen kan du følge live her fra kl. 19.00.

DEL

– Vi budsjetterer aldri med mer enn to hjemmekamper i kvartfinalene. Det tør vi ikke. Alt utover de to hjemmekampene, er bonus for oss, sier daglig leder i Frisk Asker, Ole Gerhard Haug.

I sluttspillet i ishockey spilles kvart-, semi- og finaleserien best av syv kamper.

Onsdag kveld spiller Frisk Asker hjemmekamp nummer to i sluttspillet mot Lillehammer. I og med at de leder kvartfinaleserien mot Lillehammer 2–1 i kamper, er de allerede sikret minst en tredje hjemmekamp.

LES OGSÅ: Lystad Jacobsen kan miste sluttspillet for andre år på rad

Millioner

– Det er sluttspillet som er den store gulroten for oss økonomisk, og som kan føre til at vi se litt lysere på tilværelsen inn mot neste sesong hvis man opplever suksess, sier Haug.

For å illustrere hvor viktig et sluttspill kan være på bunnlinjen, trekker Haug frem tallene fra 2017 og 2018.

– I 2017 gikk vi helt til finalen, og hadde 3,6 millioner kroner i billettinntekter. I 2018 ble vi slått ut i semifinalen av Storhamar. Da bokførte vi 1,8 millioner kroner i publikumsinntekter, sier han.

Sesongkort gjelder ikke

I sluttspillet gjelder ikke sesongkortene. Derfor er også inntjeningen høyere per tilskuere enn det er i grunnserien, fordi de med sesongkort også må kjøpe billetter.

Hjemme mot Lillehammer lørdag var det 1.247 tilskuere i Askerhallen. Klubben håper på flere i onsdagens kamp.

Lave tilskuertall i slutten av 2018, grunnet svake sportslige resultater, gjør at 2018 ikke kommer til å bli et gullkantet år.

– Vi har ikke tallene klare for 2018, men vi kommer ikke til å gå med et millionoverskudd som i gjorde i 2017, sier Ole Gerhard Haug.

LES OGSÅ: Scott Hillman saksøker Frisk Asker

Konflikt

– Dere har en pågående konflikt med tidligere trener Scott Hillman (fikk sparken rett før jul). Hvordan påvirker det økonomien?

– Lønnen hans ligger allerede i budsjettet, så det vil ikke påvirke budsjettet mye, hevder Haug.

Han sier at nåværende trener, Jan André Aasland, har den samme lønnen som før, og at assistenttrener Vidar Wold er en rimelig løsning for klubben.

Mandag gjennomførte Frisk Asker en strålende bortekamp på Lillehammer, og vant 2–1 etter forlengning. Igjen var det keeper Nicklas Dahlberg som var kampens store spiller. På 56 skudd imot, slapp han bare inn ett fattig mål. Det ga en redningsprosent på hele 98,2.

LES OGSÅ: Frisk-spillere delte ut tøytigere på Drammen sykehus: – Gir livet perspektiv

Artikkeltags