Skip to main content

Frisk Asker vant etter kjempeåpning: – Årsbeste

Victor Björkung og Frisk Asker startet fantastisk, og slo Sparta søndag kveld.

Foto: Karl Braanaas

Frisk Asker feide over Sparta i åpningen av søndagens kamp. Det holdt til en komfortabel seier.

FRISK ASKER - SPARTA 4-1

– Den første og andre perioden er årsbeste totalt sett. Vi var aggressive, vi snudde spillet hurtig og skapte gode muligheter. Samtidig slapp vi til lite og var gode defensivt. Sånn totalt sett synes jeg de to første periodene var årsbeste, sier trener Jan André Aasland.

Frisk Asker feide nemlig tidvis over Sparta i første periode søndag kveld. Allerede etter halvannet minutt ga Viktor Granholm de oransje 1-0, før Alexandre Lavoie økte til 2–0 bare to minutter senere.

Fredrik Lystad Jacobsen økte til 3–0 etter 12 minutter – noe som sto seg til periodeslutt. En periode der Frisk spilte meget god hockey.

Frisk fortsatte å spille godt i andre periode, og 58 sekunder før periodeslutt satte Mikael Dokken Frisk Askers fjerde.

– Jeg synes vi har to veldig bra perioder. Så gir vi dem kampen litt. Det er en klassisk feil når man har en komfortabel 4-0-ledelse, sier Dokken.

I tredje periode kom nemlig Sparta mer tilbake, og reduserte til 4-1.

– Andre skal frykte å komme hit

I sesongens første serierunde vant Frisk Asker 3-0 hjemme mot Vålerenga. Etter en varierende kamp borte mot Manglerud, ble det altså en ny, god seier i kveld.

– Hjemmeformen er bra. Det er noe spesielt Vidar prenter inn, at vi skal være vanskelig å slå her hjemme. Kall det vårt fort; det skal være tøft å komme hit, og andre lag skal vite det. Starten har vært god, og vi kan være godt fornøyde med de to hjemmekampene vi har spilt, sier Aasland.

– Jeg må spørre som journalist. Tre strake seire - hvor bra kan dette bli når alle kommer ordentlig inn i laget, og alt sitter?

– Jeg får svare som en trener. Det er 42 kamper igjen. Det er lenge. Men selvfølgelig, vi ser konturene av at vi kan spille bra hockey. Vi må jobbe med å gjøre det dag inn og dag ut. Da kan det bli bra, men vi må ikke ta av. Vi må holde beina på jorda, og fokusere nå på de neste kampene mot Lillehammer og Storhamar, sier Aasland.

– Vi må ta den første runden med kamper, og så får vi summe oss litt etter den, og se hvordan det ligger . Men vi har startet akkurat som vi ønsker, sier Dokken - som for øvrig ble hylet søndag, etter tidligere i år å ha spilt 300 kamper for Frisk Asker.

–Det var en stund siden jeg fikk 300 matcher, men nå fikk jeg det fatet, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Frisk-spillerne, og trener Vidar Wold, kunne smile underveis i kampen.

Foto: Karl Braanaas

Solid åpning

Søndag åpnet altså solid for Frisk.

Ett minutt og 25 sekunder var spilt da Hampus Gustafsson fikk en kølle på pucken litt inne i Frisks sone, og så var raskest til å plukke den opp. Han slo så pucken bakover til Viktor Granholm - som prikket den i keepers venstre kryss. 

To minutter senere snappet Gustafsson pucken på ny, og fikk den frem, via Victor Björkung, til Anders Bastiansen. Han la den bakover mellom sine egne bein, der Alexandre Lavoie om i full fart, og økte til 2-0.

Granholm holdt på å øke til 3-0 15 sekunder senere, men Frisk måtte vente «helt» til drøye 11 minutter før ledelsen var tre mål stor - Mats Frøshaug skjøt, Sparta-keeper Lillegren reddet. Mikkel Seiergren Christiansen plukket opp returen, og sendte pucken inn foran i målgården. Der ventet Lystad Jacobsen, som sendte pucken under Sparta-keeperen.

Flere mål ble det ikke i første periode - men Frisk var altså meget gode.

Slapp seg ned

I andre periode kom Sparta til noe flere sjanser enn i den første. Samtidig var Granholm og Petter Kristiansen nære å score for Frisk, men det var altså kun Mikael Dokken som kunne juble for scoring.

Etter en avslutning så det ut som at sjansen var over, men Dokken fikk pirket pucken inn fra meget skrått hold.

Den tredje perioden ble altså jevnere. Frisk Asker virket å koble litt av på intensiteten, og Sparta tok over kampen. Til slutt kom da også reduseringen - ti minutter før slutt.

– Vi slipper oss litt ned når vi får 2-0. Da kan man slippe seg litt løs. Men man skal ikke slippe seg for mye løs, i tredje periode slipper vi opp kanskje litt for mye, og lar Sparta få litt for mange muligheter. Det må vi lære av, sier Aasland.

– Jeg synes vi gjør det litt feil der, vi drar ned intensiteten i kampen. Vi burde bare kjøre på de siste ti minuttene i tredjeperioden. Men jeg synes vi gjør en solid kamp, og er veldig gode i dag, supplerer Dokken.

Frisk Asker slapp seg noe ned i tredje periode. Da ble det hektisk for Nicklas Dahlberg.

Foto: Karl Braanaas

FRISK ASKER 4

SPARTA 1

Perioderesultat: 3-0, 1-0, 0-1

Skuddstatistikk: 27-21

Mål: 1. periode:1-0 (01.25) Viktor Granholm (Hampus Gustafsson), 2-0 (03.34) Alex Lavoie (Anders Bastiansen, Victor Björkung), 3-0 (12.10) Fredrik Lystad Jacobsen (Mikkel Seiergren Christiansen, Mats Frøshaug).

2. periode: 4-0 (39.02) Mikael Dokke (Lavoie, Bastiansen).

3. periode: 4-1 (49.18) Magnus Nilsen (Christoffer Karlsen, Martin Grönberg)

Dommere: Owe Lüthcke og Roy Stian Hansen

Tilskuere: 1.286 i Askerhallen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.