Skip to main content

Frisk Asker vant dramatisk kamp mot Lillehammer

Hampus Gustafsson scoret det avgjørende målet for Frisk Asker mot Lillehammer tirsdag. Her fra kampen mot Vålerenga tidligere i sesongen.

Foto: Karl Braanaas

Videodømming, kamputvisning, annullert mål og kontroversiell dropp var deler av ingrediensene for Frisk Asker i OL-byen tirsdag kveld.

LILLEHAMMER – FRISK ASKER 2–3

Frisk Asker tok nemlig ledelsen tre ganger i OL-byen – etter scoringer av Alexandre Lavoie, Magnus Geheb og Hampus Gustafsson. Lillehammer utlignet to ganger – men på det tredje skulle det skje for Frisk Asker; To og et halvt minutt før slutt, med syv sekunder igjen av en fire-mot-fire-periode fyrte Max Krogdahl løs fra blålinjen. Foran Lillehammer-målet sto Hampus Gustafsson, og styrte pucken i nettet.

Dommerne valgte å ta en titt på video, for å vurdere hvorvidt målet skulle godkjennes, og etter et lite minutt var det klart: Frisk ledet 3–2.

22 sekunder før slutt satte Mikael Dokken pucken i mål, etter at Lillehammer hadde tatt ut keeper. Men, dommer hadde nettopp blåst, og utviste Anders Bastiansen.

Frisk Asker var i undertall fire mot seks de siste 22 sekundene. Men de holdt ut – og kunne juble for seier etter en fantastisk spennende avslutning av kampen.

– Det er en jevn og tett kamp, som svinger en del frem og tilbake. Men som i Manglerudhallen vinner vi på en dag vi kanskje ikke er 100 prosent fornøyde med spillet vårt. Men vi klarer å ta med oss tre poeng igjen på en vanskelig dag og vanskelig arena, og det skal vi være veldig fornøyd med, sier Frisk Askers trener Jan André Aasland.

– Det er kjempetøft å komme opp hit. Jeg lurer på, om jeg ikke tar helt feil, at Lillehammer tapte tre kamper her i seriespillet i fjor. En av dem var mot oss. Det er absolutt godt gjort å reise opp hit og ta med seg tre poeng, for det er det ikke mange lag som gjør.

Kontroversiell utligning

Det var et flere kontroversielle hendelser på Lillehammer tirsdag kveld. Lillehammers andre utligningen skapte store protester fra spesielt Anders Bastiansen og Alexandre Lavoie. Målet kom nemlig rett etter det som muligens var en feildropp, som Lillehammers Nick Dineen vant.

– Jeg har ikke sett droppen på nytt, men jeg har snakket med guttene. De blir jo litt forbannet, fordi vi ikke har stilt oss opp ordentlig - og så slipper han pucken, sier Aasland.

 – Hadde den pucken endt i rundvantet og ikke i mål, så hadde han blåst og tatt ny dropp 100 av 100 ganger. Men fordi den ender i mål, så tror jeg ikke linjedommeren tør å blåse rett og slett. Det er kjempefrustrerende.

– Da er det vel ekstra godt at det går veien?

– Sånn sett er det jo bra, men det er ikke greit at det skjer.

Innen den tid hadde begge lag allerede fått en «matchstraff». I siste sekund av den første perioden barket Christian Kåsastul og Brendan Elis sammen som en følge av en kollisjon mellom to andre spillere ute på banen. Begge ble belønnet med utvisning for resten av kampen.

Sendte pucken i krysset

Men vi fikk altså tre Frisk Asker-scoringer på Lillehammer tirsdag kveld. Et kvarter ut i kampen kom den første. Lillehammer rotet i midtsonen, og Frisk vant pucken. Kåsastul spilte til Alexandre Lavoie, som hadde mulighet til å dytte pucken videre til Mikael Dokken eller Bastiansen, men valgte å skyte. 

Det var ingen dum idé: Pucken føk inn i nærmeste kryss. 

Ledelsen holdt dog kun tre minutter, før Dineen utlignet for Lillehammer, og tre minutter etter utligningen igjen fikk vi altså situasjonen der de to spillerne ble idømt kampstraff.

Geheb-scoring

Den andre perioden forløp målløs de første 14 minuttene og 59 sekundene, men akkurat idet vi passerte kvarteret tok Frisk ledelsen på ny.

Askerbøringene vant pucken, og satte fart fremover. Etter litt klabb og babb ved rundvantet fant Reid Petryk lagkamerat Patrick Andre Bovim, som skjøt fra farlig posisjon. Keeper reddet, men Geheb luktet returen – og tok med seg pucken rundt Lillehammers keeper, før han satte den i det tomme buret.

Lillehammer utlignet 47 sekunder senere – som nevnt noe kontroversielt – men Frisk Asker tok ledelsen for tredje gang i kampen.

Og står nå med fire seire på rad.

Fornøyd med bredden

Frisk Asker har nå spilt kamp torsdag, søndag og i dag, og førstkommende torsdag venter en ny kamp, mot Storhamar. Fire av de fem neste kampene er borte,

–Dere viser god bredde i laget?

– Absolutt. Vi ser det i dag, hvor pucken stusser litt til høyre og venstre for enkelte som pleier å være dominerende. Men da har vi andre, som Magnus Geheb for eksempel, som stikker seg frem. Jeg synes også Fredrik Lystad Jacobsen gjør en veldig bra kamp i dag, Det viser en god bredde i laget, sier Aasland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.