Skip to main content

Frisk Asker tapte «bamsekampen» mot Sparta

Bamser ryddes fra isen etter at Endre Medby scoret for Frisk.

Frisk Asker gjorde en svak kamp mot Sparta søndag. – Når vi ligger under knyter det seg litt. Det må vi snakke om, sier trener Jan André Aasland.

FRISK ASKER – SPARTA 2–4

– Vi gjør en svak kamp får vi være ærlig å si. Vi gjør for lite av det vi er gode på, sier Aasland etter 2–4 hjemme mot Sparta søndag.

Frisk Asker havnet tidlig under med to mål, og kom aldri tilbake mot laget fra Østfold.

– Vi gjør nesten ikke en spillevending gjennom hele kampen, og det er noe vi har vært bra på tidligere i år. Vi har en, og da scorer vi. Når vi blir liggende under knyter det seg kanskje litt, og vi skal kanskje gjøre litt for mye en og en, i stedet for å spille hverandre bedre. Det er noe vi må snakke om. Man vil ligge under i kamper, sånn er det bare, sier Frisk-treneren.

– Vi blir nok litt stresset over det. Vi har hatt noen tendenser hvor vi sliter med å snu kamper når vi ligger under. Vi har gjort det enkelte ganger, men ikke ofte nok. De vi taper ligger vi stort sett under, så jeg tror det sniker seg inn litt stress. Da må vi sette pucktempo, da må du gjøre din jobb for at kampen skal snu. 

0–2 tidlig

Søndag scoret Sparta to ganger i løpet av kampens første 13 minutter. Ved det siste målet responderte Frisk imidlertid umiddelbart – og reduserte til 1–2 ved Endre Medby, som var sikker som banken da han fikk en god pasning fra Mikkel Seiergren Christensen.

Bamsene haglet ned på isen etter 1-2-målet – søndagens kamp var nemlig «bamsekampen», der publikum på forhånd kjøper bamser til inntekt for veldedige formål, og kaster dem på isen ved første Frisk-scoring.

1–2 sto seg til første pause.

Frisk Asker strevde stort mot Sparta søndag. Her har gjestene nettopp satt en puck i nettet.

Foto: KARL BRAANAAS

To mål bak igjen. Og igjen

Andre periode var ni minutter gammel da Hans Kristian Jakobsson økte til 3–1 for Sparta, men igjen responderte Frisk raskt. Pucken spratt Frisks vei etter et Mikael Dokken-skudd, og havnet hos Sebastian Johansen – som smalt den i nettet.

Like etter dette fikk Frisk mulighet i overtall i tre minutter, etter at Lavoie fikk en tominutters utvisning, mens Spartas Mikkel Søgaard fikk fem. Dette utnyttet ikke Frisk, men da de var i undertall selv syv minutter før periodeslutt, smalt det bakover – og Robin Dahse økte for Sparta.

Denne gang kunne ikke Frisk respondere raskt. Heller ikke tregt, skulle det vise seg – de oransje slet med å skape de virkelig store mulighetene. Kampen endte 2–4.

Ustabile

Kampen var en sterk motsetning til Frisk Askers gode kamp i Manglerudhallen torsdag.

– Vi må absolutt se på ustabiliteten vår. Vi kan ikke bølge så mye, vi må finne et høyere bunnivå. Det må vi ha. Og vi er ikke fornøyde med å tape mot Sparta hjemme, vi mener at her skal vi ha tre poeng, sier Aasland.

– Vi har slitt med det i hele år, vi spiller jevnt mot alle lag. Vi må finne vårt nivå, og ligge der hver dag. Vi spiller ikke så bra vi kan hvis det ikke er en absolutt toppkamp, sier Endre Medby.

– Det må vi begynne med, for det er like viktige poeng vi spiller om i dag som det vi gjør til uken, når vi møter Stavanger og Storhamar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.