Skip to main content

Frisk Asker tapte etter annullert scoring: - Feiginger!

VINNERMÅLET: Jacob Berglund senker Frisk Asker-skuta med denne scoringen, etter to ekstraomganger og masse å snakke om på Hamar fredag kveld.
VINNERMÅLET: Jacob Berglund senker Frisk Asker-skuta med denne scoringen, etter to ekstraomganger og masse å snakke om på Hamar fredag kveld.

Frisk Asker tapte den femte kampen i semifinalen, og er ute av sluttspillet. Det skjedde med en ørliten dose dramatikk.

STORHAMAR-FRISK ASKER 2-2 (3-2 e.f)

Frisk Asker er ute av årets sluttspill etter en høydramatisk kamp. Alle snakker om det samme på Hamar i kveld: Annuleringen av Frisks 3-2-mål i overtidsspillet.

- Hvorfor kommer de (dommerne) ikke ut og snakker? Jævla feiginger!

Frisks spillere kunne knapt tro det de så. Oskar Nilssons skudd, som traff TJ Foster på vei til mål, ble annullert som mål i andre ekstraomgang.

Det skjedde etter at dommerne måtte ta videohjelp i bruk - og nektet å snakke med Frisks spillere i etterkant, etter hva Budstikka forstår.

Trener Sune Bergman dirret i stemmen da han snakket med Budstikka etter å ha trøstet mannskapet sitt.

- Det er en jævla dommerskandale. Skuddet er innom armen, men det er mål. Slår han inn skuddet med hansken, er det ikke mål. Det er ikke det som skjer her, sier Bergman.

- Vi kjemper og i sliter, og jeg er så utrolig stolt av guttene i kveld. Vi er bedre enn Storhamar. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg får lyst til å grine, sier treneren, tydelig preget av det som har skjedd.

Kampfakta

LES OGSÅ:Frisk-trener om annulert scoring: – Dommerskandale

Bastiansen: - Dommerne skal være sikre

Kampens dommere ønsker ikke å uttale seg, og henviser til dommersjef Geir Thomas Olsen.

Han svarer følgende om situasjonen:

– Det er dommerens vurdering om det er aktiv kroppsdel eller ikke. Vurderingssak for de som ser bildene, forteller Olsen, som legger til at han ikke har snakket med dommerne om situasjonen.

Olsen forteller videre at det ofte blir mye følelser når videobilder avgjør, og at dommerne har fått beskjed om å kun kommentere hendelser dersom det gagner situasjonen.

- Da skal dommerne være jævla sikre på at det de dømmer er riktig. Da skal du være 100 prosent sikker. Reglene er at hvis du har dømt mål på isen, skal du motbevise at det er mål før et mål annulleres. Nå har jeg sett scoringen tre ganger, og jeg kan ikke skjønne hvordan vi ikke får vinnermålet. Noen vil ha hovedrollen, og det får dem nå. De beste dommerne har en tendens til å være usynlige. Vi kan ikke bare skylde på dette, men det er tøft mentalt, sier Frisk-spiller Anders Bastiansen.

LES OGSÅ: Frisk Asker legger inn protest etter annullert scoring

Ledet - bommet på straffe

Dramatikken var i gang allerede i 1. periode, men da med positivt fortegn for Frisk.

Mikkel Seiergren Christiansen satte 0-1 foran et sjokkert hjemmepublikum etter kun fem minutter, og Frisk hadde fått åpningen de ville ha.

Enda bedre så det ut bare minuttet senere, når nevnte Bastiansen ble lagt i isen foran mål og fikk straffeslag.

Bastiansens finte var det ikke særlig mye å skrive hjem om - og hjemmelagets Oskar Östlund gikk seirende ut av duellen. Fortsatt 0-1.

Slike avgjørende situasjonen blir ofte straffet om man misser - Storhamar slo nådeløst tilbake minutter før første periode var over.

Joakim Jensen og Lars Erik Hesbråten snudde kampen for Storhamar - 2-1 da lagene gikk inn til første hvil.

Andre periode kan vi skippe totalt - Frisk hadde to skudd de siste to minuttene, og doblet dermed totalen for perioden. Ikke det helt store, altså.

Unggutt reddet spenningen

Derimot ble tredje periode langt mer underholdende.

Frisks angrepsspill nøt godt av to trette første- og andrerekker hos Storhamar, og Bergmans gutter skapte flere store sjanser.

Målet manglet fremdeles, men det lå liksom i lufta at dette var langt fra over.

Derfor var det ingen som kunne protestere da unge Magnus Geheb sendte bortefansen til himmels med tre minutter og litt til igjen på klokka. 2-2, og kampen gikk til overtidsspill, for andre gang i Hamar OL-Amfi denne semifinaleserien.

Der ble som sagt den annullerte scoringen det store samtaleemnet, og da er det lett å glemme Storhamars glimrende angrepsspill i forkant av 3-2. Jacob Berglund, som mange vil kalle svorsk etter mange år i Norge, fikk æren av å sende Frisk Asker på hodet ut av sluttspillet for denne gang.

- Det er tungt å se på gutta som kjemper der ute. Jeg skulle så gjerne bidratt selv, det er liksom disse kampene du går og gleder deg til hele året. Det er mange skuffa karer i garderoben nå, sier en skadet Fredrik Lystad Jacobsen etter kampen.

Ingen i Frisk snakket om trenerfremtid og spillerkontrakter i kveld - det var ikke kvelden for slikt.

Vi fulgte kampen her:

2. overtidsperiode

1. overtidsperiode3. periode


2. periode

1. periode

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.