Skip to main content

Frisk Asker spilte godt, men tapte mot Tappara

Frisk Asker jubler etter at Hampus Gustafsson utlignet mot Tappara.

Foto: Knut Bjerke

Frisk Asker gjorde en god kamp mot Tappara tirsdag, men måtte til slutt se seg slått av det finske storlaget.

FRISK ASKER - TAPPARA 1-3

– Sånn totalt sett er vi ganske fornøyde. Vi snakket litt om det før kampen, at vi skulle prøve å finne tilbake til der vi var bra på da vi gikk inn i de første kampene, som kanskje har vært litt mindre bra i det siste. Og jeg synes vi spiller bra, til tider, i egen sone, og vi skaper en del gode muligheter mot et godt lag, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland etter kampen mot Tappara.

– Vi mister pucken litt på feil steder, som vi har hatt en tendens til i det siste, men du ser konturene av at vi er mye bedre når vi spiller som i dag, enn enn vi har gjort de siste seriekampene. Det er veldig positivt at vi er med i hele kampen, synes jeg.

De oransje var nemlig i store deler på høyde med Tappara - som leder den knalltøffe finske serien, med ni seire etter ordinær tid, og en etter overtid, på ti kamper.

Frisk åpnet meget godt, med høy intensitet - og selv om Tappara scoret etter drøyt åtte minutter, var vertene fullt med i første periode.

45 sekunder før periodeslutt utlignet da også Hampus Gustafsson for Frisk.

Herfra og ut sto kampen og vippet til det var spilt 45 minutter, før Tappara scoret 2-1 - og syv minutter før slutt fikk finnene et kontroversielt mål, som muligens burde vært avblåst.

Likevel kan Frisk Asker gå med hevet hode etter denne kampen.

– Ja, vi spiller en veldig bra kamp. Vi jobber bra, og dekker skudd. Vi gjør eksakt det vi skal. Vi har litt utur med målene vi får mot oss, Får vi vekk dem kunne vi fort vunnet denne kampen, sier keeper Henrik Fayen Vestavik, som gjorde en god kamp bakerst for Frisk.

– Kjennes bra

– Jeg legger ikke altfor mye verdi i disse kampene, skal jeg være ærlig, men det kjennes absolutt bra at vi spiller jevnt, og det hadde nok vært skuffende for fansen om det hadde blitt utklassing, sier Frisk Askers målscorer Hampus Gustafsson.

– Det var gøy å møte et så bra lag, og det er kult å se hvordan de spiller og hva de gjør. Vi så det på morgenen også, hvilken type treninger de gjør og hvordan de forbereder seg, så vi får ta lærdom av det.

Utigningsmålet kom da Frisk kjempet på godt vis bak mål, og klarte å holde pucken ved vantet. Etter hvert fant pucken frem til Henrik Ødegaard, på venstresiden, som slo til Sebastian Johansen. Han skjøt, og foran mål styrte Gustafsson inn 1-1.

Innen den tid ledet allerede Tappara 1-0, etter at Otto Rauhala scoret alene mot Frisk-keeper Fayen Vestavik.

Store muligheter

I den andre perioden skulle Frisk Asker få flere gode muligheter. Allerede halvannet minutt ut i perioden skjøt Viktor Björkung fra god posisjon, men Tapparas keeper Heljanko reddet. Like etter gikk Granholm rundt mål, og forsøkte å lirke pucken over streken, men Heljanko gjorde en strålende redning, og holdt pucken så vidt ute.

Midtveis i perioden fikk så Magnus Geheb en stor mulighet, etter en strålende pasning fra Alex Lavoie. Men pucken forsvant for Geheb idet han skulle avslutte, og Tappara slapp med skrekken.

Tappara hadde på sin side også gode muligheter - det finske laget traff stolpen to ganger under en overtallsperiode, og Fayen Vestavik vartet opp med en god redning like før periodens slutt.

Dermed sto det 1-1 før siste periode.

Kontroversiell scoring

Der skulle altså Tappara score to ganger. Først 15 minutter før slutt, og så, etter en god Seiergren Christiansen-sjanse like før, syv minutter før slutt.

Sistnevnte scoring var av det kontroversielle slaget, da Patrik Virta virket å sparke pucken i mål med vilje. Dommerne så på video - og konkluderte med at det var greit, og at det ikke var med overlegg.

–Jeg mener det var et skøytemål. Jeg har ikke sett videoen av det ennå, men jeg synes det var spark. Jeg får se på video, så får jeg vurdere det igjen da. Jeg ser en sparkebevegelse. Så vidt jeg vet kan man vinkle foten, men jeg ser at han vinkler og dytter med skøyten, og da skal det annulleres, sier Fayen Vestavik.

– Jeg har ikke sett det på video, men vi hadde en lignende situasjon mot Biel her hjemme, hvor jeg synes det er et soleklart spark. Så har jeg skjønt at reglene i Champions Hockey League er noe helt annet enn de er her hjemme. Mål som treffer skøyte her i CHL er visst så å si alltid mål, det skal mye til å annullere dem. Vi har fått to sånne mot oss, og det er selvfølgelig litt surt, men det er ikke noe vi får gjort noe med, sier Aasland.

For målet ble altså stående - og dermed vant Tappara kampen 1-3.

Men Frisk viste at de kan sloss med de store.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.