Skip to main content

Frisk Asker snudde til seier mot Narvik: – En fryktelig god bortekamp

Frisk Asker havnet under mot Narvik torsdag kveld, men snudde kampen, og vant til slutt 4-1.

Foto: Karl Braanaas

To mål på 20 sekunder i andre periode sendte Frisk i komfortabel ledelse mot Narvik. Defensivt godt spill sementerte seieren.

NARVIK - FRISK ASKER 1-4

– Det er en veldig solid gjennomført kamp av oss, egentlig fra start til slutt. Vi spiller en fryktelig god bortekamp synes jeg. I dag var det bra, sier Frisk Asker-trener Jan Andre Aasland.

Selv om Narvik scoret først, utlignet Frisk Asker i første periode - og da Phil Marinaccio og Sebastian Johansen scoret hvert sitt i løpet av 20 sekunder i midtperioden gikk askerbøringene fra 1-1 og opp til 3-1-ledelse. 

Og med solid defensivt spill i tredje periode, pluss en scoring fra Hampus Gustafsson rett før slutt, ble det til slutt komfortabelt for Frisk Asker.

– I dag  gjennomfører vi en veldig god kamp defensivt, mot et lag som er godt og vanskelig å møte her oppe. Vi har sett det mange ganger, vi tapte her sist, og de har slått mange lag. Vi holder dem bra unna og de scorer bare ett mål. I dag spiller man voksen og god hockey, sier Aasland.

Skadefri og første mål 

Aasland sier han selvsagt også er fornøyd med de to raske scoringene som sender Frisk foran med to, og påpeker at laget kan spille på dette resten av kampen - noe de gjorde godt. Den første av disse raske scoringene var Phil Marinaccios første siden han signerte for klubben 31. januar.

Det gleder Aasland - og det skader heller ikke at Hampus Gustafsson er tilbake fra skade.

– Vi tar med oss veldig mye positivt herfra. Det er godt å ha Hampus tilbake, vi ser han er veldig viktig i spillet vårt, sier Frisk-treneren.

– Og det er det kanskje ekstra deilig for Phil å komme i gang med målproduksjonen. Vi får få tilbake fullt lag etter hvert med resten av de skadde, så begynner det å se bra ut.

Phil Marinaccio scoret sitt første mål for Frisk torsdag. Her fra debuten mot Stjernen. 

Foto: Knut Bjerke

Ingen lang hvil

Frisk får ikke lange pausen nå. Laget flyr hjem fra Nord-Norge i morgen, og møter Grüner borte allerede lørdag.

– Da skal vi nullstille oss. Vi skal selvfølgelig ta med oss det positive herfra, men ikke tro at vi er mye bedre enn det vi er. Vi skal fortsette der vi er i dag mot Grüner, da skal det bli bra, sier Aasland.

– Det går slag i slag. Går det greit at neste kamp kommer såpass tett etter hjemreise?

– Jada, det er greit å hoppe videre til neste nå, og forhåpentligvis få en god opplevelse i Grüner-hallen også.

Havnet under 

Frisk Asker åpner best torsdag, og friskmeldte Hampus Gustafsson kom til kampens første målsjanse. Men, fem minutter ut i første periode, rett etter at Kristoffer Thomassen hadde fått en tominutters utvisning, var det heller Narvik som gikk opp i ledelsen. Et skudd fra blålinjen ble reddet av Henrik Fayen Vestavik, men Frisk var uheldige da keeperen slo returpucken i skøyten til Nicolay Andresen. Pucken landet dermed hos Joachim Engesveen, som kunne sette inn kampens første mål.

Frisk jaktet en rask respons, og var nære da Phil Marinaccio og Hampus Gustafsson kombinerte fint, men Narvik-keeper Joona Partanen gjorde en meget god redning på sistnevntes avslutning.

Omtrent halvveis i perioden var det Frisks tur til å få muligheten i overtall - og omtrent nøyaktig idet det var over, skar Viktor Granholm inn fra høyre, før han feide pucken inn i motsatt kryss, til 1-1.

Dette sto seg til første pause.

To kjappe

Bare drøyt to minutter ut i midtperioden skulle imidlertid Frisk fullbyrde snuoperasjonen.  Gustafsson vendte spillet til Alex Lavoie, som slo pucken inn foran mål – en fin pasning til Marinaccio, som satte inn Frisk Askers ledermål.

Bare 20 sekunder senere kom Frisks tredje scoring i kampen. Mikkel Seiergren Christiansen plukket opp pucken i Narviks sone, og skjøt. Keeper reddet, men Sebastian Johansen var først frempå, og satte 3-1 i tomt bur.

Drøyt halvveis i perioden var Mats Frøshaug særdeles nære ved å øke til 4-1, men etter en fin dragning traff avslutningen leggskinnet til en liggende Partanen. 

Det ble imidlertid ikke flere scoringer før siste periode.

Solid defensiv

Narvik jaktet redusering i siste periode, men Frisk Asker jobbet veldig godt i egen sone, og virket komfortable med ledelsen - og også Henrik Fayen Vestavik vartet opp med tre gode redninger etter at omtrent ti minutter var spilt.

Frisk holdt dermed unna på flott vis, og 24 sekunder før slutt scoret Hampus Gustafsson kampens siste mål. Anders Bastiansen fant svensken fra bak mål, og Gustafsson sendte pucken kontrollert i motsatt hjørne.

Dermed er Frisk Asker er tilbake på vinnersporet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.