Skip to main content

Frisk Asker rotet bort tremålsledelse, og tapte på straffeslag: – Vi skal vinne disse kampene

Fredrik Lystad Jacobsen var en av Frisk Askers målscorere mot Narvik, men det holdt ikke helt inn. Her fra en tidligere kamp.

Foto: KNUT BJERKE

Frisk Asker mistet både en 3-0-ledelse, glapp en ny ledelse like før slutt og tapte straffekonkurransen mot Narvik fredag.

 FRISK ASKER - NARVIK 4-5

Etter en god første periode mot Narvik fredag, der Frisk ledet overbevisende 3-0, glapp det nemlig for hjemmelaget i den andre perioden i Askerhallen.

De sorte og oransje måtte se Narvik kjempe seg tilbake i kampen, og utligne til 3-3.

Magnus Geheb sendte Frisk foran igjen rett etter utligningsmålet, og det så ut som at Frisk Asker skulle holde helt ut. Men Narvik utlignet 10 sekunder før slutt, og sørget for at kampen gikk til overtid. Den endte målløst, men i straffekonkurransen sørget Narvik for seier.

– Vi burde vinne denne kampen - med flere mål. Men sånn som det ble burde vi tatt mer tak. Vi skal vinne de kampene vi leder 3-0, det er ikke snakk om annet, sier Frisk Asker-spiller Mikael Dokken.

– Ikke ydmyke nok

Dokken, som ble kåret til Frisks beste spiller etter to meget lekre målgivende i kampen, mener Frisk gjorde en veldig bra første periode. 

– Men så blir vi litt nonchalante, og slipper dem inn i kampen. Det er fordi vi ikke er ydmyke nok, rett og slett.

– Betyr det at dere blir litt høye på pæra?

– Nei, ikke det kanskje, men vi gjør ikke de oppgavene vi ble enige om, og begynner å miste pucker her og der. Da kommer de og scorer, sier Dokken.

– Vil ikke ha sånn hockey

Det begynte altså bra for Frisk fredag. Allerede etter drøyt to minutter scoret Viktor Granholm 1-0. Dokken tok med seg pucken fremover, før han, etter en nydelig skuddfinte, slo en herlig pasning til Granholm, som satte 1-0.

2-0 kom fra Fredrik Lystad Jacobsen rett etter, med et skudd fra skrått hold, og allerede etter et drøyt kvarter sto det 3-0. Henrik Ødegaard skjøt fra langt hold, og Mikkel Seiergren Christiansen styrte pucken lekkert opp i nettaket.

Den andre perioden bølget voldsomt frem og tilbake, og begge lag hadde sine sjanser. Narvik kom altså tilbake til 3-3, etter  tre scoringer i periodens første 13 minutter. Men Frisk gikk opp i ledelsen igjen, etter en ny strøken Dokken-assist, som fant Magnus Geheb, som scoret.

– I den andre perioden blir vi med på hawaii-hockey, med mye svingninger. Det passer dem bedre enn oss. De er effektive og scorer på de mulighetene de får der, og så får vi for så vidt 4-3, sier Frisk-trener Jan Andre Aasland. 

– Vi begynner å jukse litt med backene våre, vi begynner å jukse litt med forward, og da blir totalen mye dårligere. Vi ender med tre bak mållinje som vi ikke skal, og da blir det sånn tur/retur-hockey hvor det svinger fælt begge veier. Det vil vi ikke ha, men det skjedde i den andre perioden.

– Gir vekk to poeng

Den tredje perioden var relativt sjansefattig, helt til Narvik tok ut keeper like før slutt. Etter et lite trykk kom et langskudd. Fayen Vestavik reddet, men ga retur, og Narvik scoret. Ti sekunder gjenstod på klokken.

– Vi spiller det av ganske greit i tredje periode. De skaper ikke noe farlig før målet når de er seks mot fem. Da er det ikke nok tid til å gå opp å vinne kampen, sier Aasland oppgitt.

Overtiden forble målløs. I straffekonkurransen var det bare Hampus Gustafsson som scoret for Frisk, mens Arttu Niskakangas og Wade Murphy scoret for Narvik.

– Straffer er bingo, og kan gå begge veier. Vi er skuffet nå, dette var tre poeng vi skulle ha. Vi sitter med en følelse av at vi mister skråstrek gir bort to poeng der, sier Aasland.

Ikke alvorlig for Kåsastul

Frisk-backen Christian Kåsastul måtte gå av banen tidlig i første periode, i det som så ut som voldsomme smerter. Aasland tror ikke skaden er alvorlig.

– Han fikk seg en smell i kneet. Vi ville ikke ta noen risiko, men jeg tror og håper han er tilbake mot Grüner på søndag. Som jeg skjønte, og det de sa umiddelbart, var at det ikke var veldig alvorlig. Men han skal til sjekk i morgen tidlig, sier Frisk-treneren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.