Skip to main content

Frisk Asker på stortap mot Stjernen

Frisk Asker ble knust av Stjernen torsdag.

Foto: Karl Braanaas

Frisk Asker jaktet sin fjerde strake seier hjemme mot Stjernen torsdag. Slik gikk det aldeles ikke.

FRISK ASKER – STJERNEN 3–7

Stjernen var nemlig gode og effektive i Askerhallen torsdag. Bare ett minutt og ni sekunder var spilt før Fredrikstad-laget ledet 2–0.

Frisk var med i kampen i første periode, og reduserte ved men tapte andre periode 3–0 – og da Stjernen økte til 7–2 sekunder ut i siste periode, var kampen kjørt for Frisk.

– Jeg synes egentlig vi starter bra, selv om vi ligger tidlig under 2–0. Det høres kanskje rart ut, men vi kommer ut på en god måte, i forhold til hva vi har gjort i mange andre kamper. Vi skaper noen gode muligheter de første to-tre minuttene, og så ser vi opp, og så står det 0-2, sier Frisk Asker-trener Jan André Aasland oppgitt.

– Vi var nok litt naive i spillet vårt i forhold til hva vi har vært tidligere. Vi sjanser på pucker vi ikke skal sjanse på. Vi er der i situasjoner, men er der liksom ikke heller. Vi er litt på halv tolv i dag.

– Vi er på mentalt

Henrik Ødegaard sier Frisk ga vekk for mange sjanser.

-I begynnelsen av kampen er det tilfeldigheter, føler jeg. Vi har et par sjanser, og så kontrer de på oss. Det er litt tilfeldig, men det er ikke tilfeldig at vi taper 7–3 til slutt, sier Ødegaard.

– Skal vi vinne kamper må vi være tette og gode defensivt. I dag gir vi dem masse sjanser. Da vinner vi ikke hockeymatcher. Det er kanskje litt dårlig fokus og slurvete defensivt.

– Apropos fokus. Denne kampen kommer etter seier mot Vålerenga, og to dager før bortekamp mot Stavanger. Har fokuset ligget for mye på de kampene?

Nei, det tror jeg ikke. Etter Vålerenga-kampen var ferdig, var den fort glemt. Vi har snakket om det, blitt enige om det og alle vet det: Tre poeng mot Stjernen teller like mye som tre poeng mot Vålerenga eller Stavanger. Mentalt tror jeg vi er til stede. Vi har som sagt en ålreit start, sier Aasland.

Sjokkåpning

Før kampstart ble Henrik Ødegaard hyllet, fordi han har nådd 400 kamper for Asker-klubben.

– Det er stort. Jeg spilte min første kamp da jeg var 17 år. Man tenker kanskje ikke så mye på det nå, men om noen år, når man begynner å bli gammel og grå, så kan man se tilbake på det og tenke at det er fint.

-400 kan bli 500 og 600?

– Ja, jeg er fortsatt motivert, sier backen.

Men etter at hyllesten var gjort, var det altså Stjernen som kom best i gang. I løpet av ett minutt og syv sekunder hadde Frisk forspilt to brukbare muligheter, mens Stjernen hadde scoret to ganger.

Men Frisk våknet. Først vant laget et straffeslag, som Viktor Granholm brente. Men bare sekunder senere, da tre minutter var spilt, reduserte Max Krogdahl gjennom et langskudd.

Begge lag hadde muligheter etter dette – og flere scoringer skulle det bli. Drøyt midtveis i perioden økte Stjernen ledelsen, men Frisk reduserte snaut tre minutter før pause, da Granholm var raskt frempå etter en retur.

Etter første periode sto det 2–3 i Askerhallen.

Henrik Ødegaard har spilt 400 kamper for Frisk Asker. Torsdagens kamp gikk dog ikke slik han hadde håpet.

Foto: KNUT BJERKE

Fire strake baklengs

Håpet levde for Frisk Asker, men i den andre perioden skulle de gå på flere Stjernen-smeller. Etter en jevn åpning på andre periode, scoret Stjernen til 2–4 da omtrent en halvtime var spilt.

Magnus Geheb hadde en god mulighet til å redusere for Frisk, men i stedet økte Stjernen til 5–2 i overtall – og etter at både Krogdahl og Victor Björkung hadde vært nære for Frisk, kom Stjernens sjette mål i et nytt undertall for Frisk Asker.

Før siste periode sto det 2–6.

De oransje fra Askerhallen har kommet tilbake fra å ligge fire mål bak tidligere – men om de hadde et håp om det denne gang, ble det raskt slukket da Stjernen gikk opp til 7–2 bare 41 sekunder ut i siste periode.

Det hjalp lite at Erik Beier Jensen scoret sitt andre eliteseriemål syv minutter før slutt. 

Frisk Asker gikk på et stortap mot Stjernen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.