Skip to main content

Frisk Asker mistet ledelse: – Fremsto bedre i dag

Frisk Asker møter ledet borte mot Storhamar søndag kveld. Det holdt imidlertid ikke inn.

Foto: KARL BRAANAAS

Frisk Asker tok ledelsen mot Storhamar søndag, men de gule og blå motstanderne slo tilbake.

STORHAMAR – FRISK ASKER 4–1

Dermed glapp Frisk Asker muligheten til å knipe innpå Lillehammer, som ligger seks poeng foran på tabellen – og selv tapte 3–1 for Vålerenga. Etter dagens runde passerte også Vålerenga Frisk Asker - med to poeng.

Lillehammer okkuperer tredjeplassen, med en kamp mer spilt enn Vålerenga på fjerde plass og Frisk Asker på femte. Laget fra OL-byen gjester Asker i nest siste serierunde.

Les flere reaksjoner fra kampen her.

– Det blir et tett løp med tanke på 3., 4. og 5.-plassen. Vi kan ikke annet enn å fokusere på kampene vi har igjen. Resultatet på alt annet får ikke vi gjort noe med. Derfor bruker vi ikke så mye energi på det akkurat nå skal vi være helt ærlig, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold.

Han opplever at laget tok et steg i rett retning spillemessig søndag, sammenlignet med blant annet 6-1-tapet for Lillehammer, 3-2-tapet for Manglerud Star og 3-4-tapet etter straffeslag mot Sparta.

– Totalt sett over ett er vi selvfølgelig ikke fornøyd med at vi ikke vinner. Men måten vi fremstår og spiller på var et steg i riktig retning i forhold til det kanskje har vært i de siste kampene, sier Wold.

Scoret i undertall

Etter en målløs førsteperiode søndag, der Mikkel Seiergren Christiansen var nærmest for Frisk Asker fikk vi en sjanserik åpning på den andre. Alex Lavoie var ikke langt unna å sende Frisk Asker i ledelsen umiddelbart ut i andre periode, før Henrik Fayen Vestavik måtte varte opp med en god redning på et Storhamar-skudd.

Og da Frisk Asker havnet i undertall snaut fire minutter ut i andre periode vartet Fayen Vestavik opp med en ny kjemperedning.

I stedet var det Frisk Asker som skulle score – i undertall. Magnus Geheb fikk to muligheter, og etter at keeper reddet den første, var Geheb våken. Asker-gutten var først frempå returen – og pirket pucken inn i nettet. Frisk Asker ledet 1–0. Dette var bare andre gang Storhamar slapp inn i eget overtall denne sesongen.

Utlignet etter feilpasning

Snaue ti minutter ut i andre periode var det så Frisk Asker som skulle få muligheten i overtall. Både Mikael Dokken og Fredrik Lystad Jacobsen hadde gode muligheter, men uten omsetning.

I stedet sendte Mats Frøshaug en svak pasning i retning egen sone kort tid etterpå. Storhamars Christian Rogne Bull plukket opp pucken, og var iskald alene med Fayen Vestavik.

Lagene var like langt.

Begge lag skapte brukbare muligheter etter dette, men 50 sekunder før periodeslutt kom Storhamars andre mål. Henrik Fayen Vestavik måtte gi en retur på et skudd fra Martin Rønnild fra siden, og Jonas Djupvik Løvlie var først på returen – og dyttet pucken i mål.

– Vi er gode i første og annen periode. Da synes vi at vi fremstår bedre enn vi har gjort i det siste. Det var positivt, sier Wold.

– Så er vi litt uheldig og gir vekk pucken i vårt powerplay, som gjør at de får 1–1. Det var surt, for vi synes at vi kanskje var det mest spillende laget til da. Så setter de jo en også når det er igjen rundt 50 sekunder.

Klarte ikke svare

Frisk Asker har en brukbar mulighet tidlig i tredje periode, men Storhamar fulgte opp med et solid trykk.

Drøyt seks minutter ut i siste periode økte så Storhamar ledelsen til 3–1. Et godt forarbeid av Robin Dahlstrøm fant Andreas Øksnes, som skjøt lurt fra skrått hold – og pucken føk inn i motsatt hjørne.

Halvveis i perioden fikk Frisk Asker mulighet i overtall. Overtallsspillet var svakt – helt til de siste 20 sekundene. Da spilte Phil Marinaccio en fin pasning til Viktor Granholm, men sistnevntes skudd gikk utenfor.

Mot slutten av kampen tok Frisk Asker ut keeper. Storhamar svarte med å sette inn 4-1, men målet ble annullert for offside.

Dermed fikk Frisk Asker en ny mulighet til å komme tilbake. Sluttspurten var god, men det ville seg ikke for Frisk Asker søndag. Og da Storhamar stjal pucken fra Victor Björkung rett før slutt, scoret Martin Rønnild i kampens aller siste sekund.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.