Skip to main content

Frisk Asker ledet to ganger, men tapte

Det  ville seg ikke for Anders Bastiansen og Frisk Asker søndag.

Foto: EVA GROVEN

Frisk Asker ledet både 1-0 og 2-1 mot Manglerud Star, men måtte til slutt se alle poengene ryke søndag.

MANGLERUD STAR – FRISK ASKER 3-2

I undertall i siste periode - en periode der Frisk Asker tidvis hadde hengt i tauene - røk det nemlig for Frisk med under to minutter igjen på klokken.

Joachim Hermansen satte en retur for Manglerud, og sendte Oslo-laget til himmels - mens Frisk-gjengen slukøret måtte se at alle poengene blir igjen i hovedstaden.

Dermed taper Frisk Asker tre poeng sett opp mot Lillehammer i kampen om tredjeplassen på tabellen. Laget fra OL-byen beseirer nemlig Grüner søndag kveld.

– Vi gjør ganske mye bra, og en helt grei bortekamp. Så har vi noen som får en blødning når det ikke skal skje. I slutten av andre periode gir vi bort et mål, som gjør at det blir 2–2 på slutten av andre periode. Så får vi en utvisning vi ikke skal ta rett før slutt, som gjør sitt til at det blir 3-2, sier en frustrert Frisk-trener Jan André Aasland etter kampen.

På 2–1 slo nemlig Viktor Granholm en fæl backhandpasning nede ved vantet, inn foran mål, som ble plukket opp av en Manglerud-spiller, og omgjort til scoring. Tre og et halvt minutt før kampslutt fikk Christian Kåsastul en tominutter - og Manglerud scoret i overtallet.

– Vi kan ikke gjøre sånne feil, uansett hvem vi møter vil de straffe deg, sier Aasland.

Les reaksjoner fra kampen her

Åpnet best

Men Frisk Asker åpnet best på Manglerud søndag. Tidlig i første periode fikk tigrene muligheten i overtall – og i siste sekund av de to minuttene, fyrte Marcus Oskarsson omtrent fra blålinjen. Viktor Granholm styrte pucken videre inn i venstre hjørne – og etter en liten titt på video godkjente dommerne Frisks scoring, tross Mangleruds protester om at Granholm hadde høy kølle.

Manglerud forsøkte å svare umiddelbart, men Henrik Fayen Vestavik med en god redning rett etter 0-1-målet. Snaut halvveis ut i perioden fikk så Petter Kristiansen en kjempemulighet etter å ha plukket opp en feilpasning – men superveteranen kunne ikke overliste Evan Weninger i MS-målet.

Idet vi entret andre halvdel av første periode skrudde Manglerud opp tempoet, men Fayen Vestavik reddet det som kom. Godt keeperspill, og godt og oppofrende forsvarsspill reddet også Frisk Asker mot slutten av første periode; med drøyt fem minutter igjen fikk Anders Bastiansen en tominutters utvisning, og bare 40 sekunder gjorde Henrik Ødegaard det samme. Men holdt Frisk unna både med to og en mann mindre på isen.

Dermed sto det 0-1 da første periode var unnagjort.

Flott mål, men glipp

Den andre perioden åpnet jevnt, men etter snaut fire minutter måtte Fayen Vestavik varte opp med en ny god redning, da Mangleruds Mats Henriksen kom alene gjennom.

Det var imidlertid bare et skremmeskudd – minuttet senere kom utligningen. Pucken ble spilt opp på David Booth, som fra skrått hold feide den opp i motsatt kryss.

Vi var like langt på Manglerud, men Frisk, som også hadde hatt brukbare avslutninger før scoringen, tok mer over etter dette.

Og når Manglerud så fikk en spiller utvist etter en snau halvtime, rullet Frisk opp på lekkert vis, før ledelsen var Asker-lagets på ny. Phil Marinaccio fant Viktor Granholm, som på strålende vis fikk sendt pucken videre til Endre Medby – som på sin side lekkert satte pucken inn i nærmeste kryss.

Frisk ledet 2-1, og da MS måtte dra på seg to nye utvisninger ventet en liten kanonade fra Asker-gjengen mot Oslo-lagets mål – men uten tellende resultat.

Det ble det imidlertid motsatt vei, daen backhandpasning fra Granholm i egen sone ble plukket opp av MS-spiller Ludvig Steenberg, som sikkert satte 2-2 fra kloss hold.

Avgjørelsen 

Den tredje perioden åpent tett, før Frisk Asker fikk periodens første mulighet 13 minutter før slutt, da Anders Bastiansen og Victor Björkung spilte veggspill, før førstnevnte ikke traff rent på en god skuddmulighet.

Halvveis i perioden kom MS til et par store muligheter, men Frisk holdt unna. Akkurat som de gjorde, takket være Phil Marinaccio, da Manglerud Star kontret på slutten av et overtallsspill for Frisk Asker like etter – og da David Booth fikk en kjempesjanse fra skrått hold fem minutter før slutt.

Men, med 1.49 igjen på klokken røk det altså for Frisk. Et skudd glapp for Fayen Vestavik, og Joachim Hermansen kunne sette Mangleruds tredje.

Frisk tok ut keeper – men det nyttet ikke. Manglerud vant kampen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.