Amalie Iuel åpnet europamesterskapet med å bli nummer tre i sitt semifinaleheat på 400 meter hekk.

Tiden til Iuel ble 55,81. Det betyr at hennes norske rekord, 55,26 fra Bislett Games, blir stående.

Line Kloster, nå Sportsklubben Vidar men opprinnelig fra Asker SK, løp i det andre semifinaleheatet - og slo tiden til Iuel, med et løp på 55,78.

Dermed er Iuel ute av EM i Berlin.

– Det går greit. Litt surt. Jeg visste at det kom til å bli tøft i dag. Det er utrolig mange veldig gode med, som ligger veldig bra an til å løpe fort. Jeg visste at man måtte kjempe for å komme til finalen. Jeg hadde ikke dagen i dag, sa Iuel til NRK etter løpet.

– Jeg håper at Line kommer til finalen, avsluttet hun.

Skuffet og sulten

Det gjorde hun ikke. Faktisk måtte Kloster satt ny norsk rekord, med ett hundredel, for å ha tatt seg til finalen.

– Det er utrolig gøy å være her. Utrolig mye nerver. Jeg gjorde noen feil i svingen, men det er mitt tredje beste løp, selv med rot. De andre gangene har det gått mer eller mindre feilfritt, og vi har gjort forandringer gjennom hele sesongen. Litt kjipt å ikke komme til finalen, men en tiendeplass er bedre enn jeg kom hit med, sier Kloster til NRK.

– Vi har gjort noe ganske drastisk frem til andrehekken. Jeg har endret fra 14 steg til 15, for å gå all in. Det trengs mer terping før det sitter, men fy søren - denne sesongen har vært så gøy. Det positive i nedturen er at jeg slipper å grue meg skikkelig- og kan spise alt jeg vil!

– Klarer du ikke spise?

– Nei! Jeg går rundt kvalm. Vært kvalm siden i går, nå er jeg egentlig bare veldig sulten. Jeg har lyst på noe godt kjøtt, og før vi går ut og spiser i kveld, skal jeg spise Nutella med skje, sa Kloster til statskanalen.

Finalen løpes fredag klokken 20.50 - uten norsk deltakelse.