Skip to main content

Franck Boli: – Kan ikke beskrive følelsen

FEIRET: Stabæk-spillerne rusler tilbake etter at Franck Boli (nr. 10) har utlignet åtte minutter på overtid av kamen mot Sandefjord.

Franck Boli gikk fra syndebukk til helt lørdag, da han først bommet straffe på overtid - for så å utligne i det 98. minutt

 

– Jeg kan ikke forklare hvordan jeg følte det. Men det var en masse følelser, og jeg var selvsagt glad. Nei, jeg kan ikke beskrive det, sier Franck Boli kort tid etter det elleville overtidsdramaet mellom Stabæk og Sandefjord.

For gjestene fra Vestfold hadde tatt ledelsen to ganger i andre omgang - med både 2-1 og 3-2. Boli utlignet den første ledelsen med en herlig avslutning etter å ha løpt fra oppasseren sin.

Og da Sandefjord ledet 3-2 fikk han muligheten til å utligne, på overtid, fra ellevemetersmerket. Det klarte han ikke - Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen reddet.

I stedet stanget Boli inn utligningen åtte minutter på overtid, etter et strålende innlegg fra Hugo Vetlesen.

LES REFERAT FRA KAMPEN: Boli-utligning åtte minutter på overtid sikret Stabæk-poeng

Hyller lagkameratene

– Vi måtte beholde troen. Det var det vi hørte fra treneren (Henning Berg) også. Uansett hva, så måtte vi holde troen helt til slutt, sier Franck Boli - som hyller lagkameratenes reaksjon etter straffebommen bare minutter før utlignignen.

– Jeg var ganske nedfor etter den bommen. Men det var utrolig flott med lagkameratene mine, som heiet meg videre og dyttet meg i riktig retning. De sa «Kom igjen - du kan klare mer. Du må stå på». Det var utrolig flott gjort av dem, og det ga meg troen på at jeg kunne score det siste målet, sier Boli.

Han sier at han synes Stabæk hadde fortjent seieren basert på spill og sjanser.

– De hadde kanskje ballen mest, men scorer på alle sine tre sjanser. Vi burde fått mer ut av denne kampen.

LES OGSÅ: – Spillemessig er vi bedre

Ser ikke på tabellen

– Dere holder Sandefjord på samme avstand som tidligere. Hvordan ser du tabellposisjonen?

– Ja. Men personlig så tenker jeg ikke så mye på tabellen og tabellposisjon. Jeg går bare ut på banen og nyter å spille, og gjør det treneren sier jeg skal gjøre. Jeg tenker, at hvis vi spiller på samme måte som mot Molde og Rosenborg, så kan vi vinne flere kamper. Jeg tenker ikke så mye på tabellposisjonen akkurat nå, sier Boli.

– Men det er jo klart det er viktig at vi ikke tapte.

– Ett poeng bedre enn ingenting

Stabæk gjorde ingen kritisk dårlig kamp defensivt mot Sandefjord. I store deler av kampen skapte Sandefjord svært lite - men de tre mulighetene de fikk ga tre scoringer.

Daniel Granli deler Bolis oppfatning av at Stabæk burde gjort en bedre kamp - men sier han selvsagt er lettet over å få med seg ett poeng.

– Sånn kampen ble, så er det klart at ett poeng er bedre enn ingen. Men samtidig, vi skal jo gjerne ha tre poeng på hjemmebane, sier midstopperen.

– Vi får en god start og tar ledelsen, men de får et mål ut av det blå, når vi prøver å skjerme unna ballen. Men jeg føler ikke at vi spiller en særlig god kamp. De har mer ball enn oss, og vi vil jo gjerne styre ballen på hjemmebane. Vi er ikke veldig fornøyde med spillet, men samtidig så scorer de på sine eneste sjanser. Det er litt marginer imot, akkurat som mot Haugesund, som scoret to mål på langskudd, fortsetter Granli.

– Det er vel frustrerende for en forsvarsspiller? Dere spiller ok, men slipper inn tre?

– Ja, det er selvfølgelig surt. Men vi scorer i det minste tre mål, og får med oss ett poeng. Vi må bare fortsette å jobbe, defensivt har det vært brukbart. Det handler om å finne tilbake til vårt spill. Vi sitter hvert fall ikke igjen med en helt forferdelig følelse, som vi hadde gjort ved tap, sier Granli.

KAMPFAKTA  

Les flere artikler