Snøkaos på Føyka stoppet ikke disse tøffingene

SNØDREV: Det var mye snø og vanskelige forhold for deltagerne i Tinestafetten på Føyka. BEGGE FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND

SNØDREV: Det var mye snø og vanskelige forhold for deltagerne i Tinestafetten på Føyka. BEGGE FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Snøen lavet ned og banemannskapet måtte børste banen for at ungene skulle løpe. – Dette har jeg aldri opplevd før.

DEL

Det sier arrangementsansvarlig for Tinestafetten på Føyka, Espen Jahren.

I over 20 år har han vært primus motor for at Tinestafetten skal bli gjennomført i Asker for de eldste barneskoleelevene. Men da han våknet onsdag morgen, var det ikke mye som minnet om vår og sommer ute.

Og da han kom til friidrettsarenaen på Føyka, var det flere centimeter med snø.

Historisk

– Dette må være et historisk øyeblikk. I hvert fall for meg. Jeg har vært med på dette i over 20 år, og jeg har aldri opplevd snø på stafetten tidligere, sier Espen Jahren i Asker friidrett.

Så mye snø på banen var det at banemester Rune Singstad måtte komme med minitraktoren for å børste tartandekke slik at ungene kunne løpe.

– Rune har gjort en fantastisk jobb, sier Jahren.

Det var de to innerste banene som ble måkt.

Ikke snakk om å avlyse

– Jeg har aldri frosset så mye under denne stafetten tidligere, smiler Jahren.

Men det var ikke snakk om å avlyse løpefesten for de rundt 500 ungene som kom.

– Nei, det var det ikke. Når jeg har bestemt meg for noe, så avlyser jeg ikke. Det hadde dessuten vært dårlig gjort mot ungene, sier en forfrossen friidrettsmann.

Mellom-Nes måtte trekke seg

Men antall deltagere på Føyka ble likevel litt redusert. Nesbru-skolen Mellom-Nes hadde planlagt å sykle til Føyka, men snøværet gjorde den jobben vanskelig. Derfor valgte de å stå over.

– Det skjønner jeg godt. Jeg er uansett veldig glad for at vi fikk til å gjennomføre dette, sier Espen Jahren.

Pakket shorts

Sindre Skarstein (13) fra Vardåsen skole løp inn til seier med sin syvendeklasse. Han innrømmer at snøen kom litt overraskende.

– Da jeg pakket treningstøyet tirsdag kveld, hadde jeg lagt frem shorts og T-shirt. Så det ble litt stress på morgenen. Men selv om det ble kaldt, var det veldig gøy å løpe, sier han.

På Nadderud stadion var det rundt 2000 skoleelever som løp. Men der holdt det verste snøværet seg unna.

Artikkeltags