Skip to main content

Fotballforbundet interessert i å bruke Telenor Arena

INTERESSERT: Generalsekretær i Fotballforbundet, Kjetil Siem, bekrefter at de kan være interessert i å leie Telenor Arena etter at arenaeier har kjøpt inn kunstgress.  FOTO: NFF
INTERESSERT: Generalsekretær i Fotballforbundet, Kjetil Siem, bekrefter at de kan være interessert i å leie Telenor Arena etter at arenaeier har kjøpt inn kunstgress. FOTO: NFF

Fotball-forbundet er interessert i å bruke Telenor Arena. Men ikke hvis det er en konflikt mellom arena-eierne og Stabæk.

Eierne av Telenor Arena kjøper topp kunstgress av FIFA-kvalitet. Dette benyttes første gang under en turnering for barn 25.-26.-januar.Rullekunstgresset kjøpes ikke kun inn for at det skal spilles barnefotball i arenaen. Telenor Arena kan bli fast arena for cupfinalen for kvinner og en del arrangementer for aldersbestemte landslag.

– Primært er denne arenaen for store arrangementer, sier Diderik B. Schnitler.

Styrelederen i eierselskapet Euforum røper at han lenge har snakket med Fotballforbundet om et samarbeid.

– De er interessert. Men vi har ikke konkretisert det, sier Schnitler som legger til at det har vært snakk om cupfinalen for kvinner og aktiviteter for aldersbestemte landslag.

– Vi har diskutert gresstype med Fotballforbundet. Hva slags typer arrangementer de kunne tenke seg i arenaen blir opp til dem.
Om kunstgresset skal være permanent eller ikke for å tilfredsstille reguleringsbestemmelsene har vært et diskusjonstema. Etter barneturneringen i januar fjernes kunstgresset. Det skal ifølge Schnitler oppbevares i arenaen til neste gang det rulles ut igjen.

– Kvinnefinalen er aktuell

Generalsekretær i Fotballforbundet, Kjetil Siem, bekrefter at han har hatt mange samtaler om Telenor Arena og er interessert i å bruke den.

– Vi er i veldig god dialog. Samtidig er vi opptatt av at forholdet mellom Telenor Arena-eiere og Stabæk, som var med i oppstarten, er sortert. Hvis de kjøper kunstgresset og forholdet til Stabæk er klarert, så har vi sagt at vi er glade for at en så viktig aktør som Telenor og fotballen kan få tilbake en innendørs storstue for fotball. Så får vi se på hva som kan være mulig av aktiviteter.

Han bekrefter at cupfinalen for kvinner er høyaktuell.

– Cupfinalen for kvinner på Ullevaal i år var suksessfylt, men det var lite folk i forhold til da den ble spilt på Telenor Arena. Jeg har veldig lyst til at vi klarer å bygge et event som står på egne bein. På Ullevaal blir det lett et B-preg, men på Telenor er det mulig å bygge det til en sterk varemerke. Dette bestemmer ikke jeg alene, men landslagstreneren tenker i samme retning, sier Siem.

Vil ikke ta part

NFF-lederen gjentar at det uansett er veldig positivt at arenaen igjen kan brukes til fotball.

– Telenor Arena er ikke medlem hos oss, men det er Stabæk. Det er flott at Snarøya, Ullern eller andre kan bruke arenaen. Men for oss står Stabæk i særstilling i forhold til historikken.

– Hvis NFF-styret ønsker å bruke Telenor Arena, kan uoverensstemmelser mellom Stabæk og arenaeier velte at samarbeid mellom Fotballforbundet og arenaselskapet?

– Ja, det kan det. Vi vil ikke bli part i en konflikt, eller foreta oss noe hvor det ser ut til at vi har tatt parti. Vi vil ikke sett på som aktør i en konflikt. Men vi har sagt til kommune, ordfører, til Telenor på toppnivå og til eiere av Telenor Arena at vi er interessert. Så ligger vi litt på været nå, kommenterer Siem og legger til at arenaen kan være aktuell for massevis av fotballarrangementer.

– Vi får se om det blir bredde eller toppfotball. Men det er uansett klart at de kjøper ikke gresset for at det ikke skal spilles fotball der.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.