I slutten av juni ble Stabæk og Vålerenga enige om en nedbetalingsplan for den mye omtalte Herman Stengel-opsjonen. Oslo-laget skyldte da Stabæk hele 6,2 millioner, og drøyt fire av disse skulle være på plass innen 1. september.Resten av beløpet skulle utbetales jevnlig frem mot sommeren 2015.

Det er meget hyggelig at Vålerenga forholder seg til avtalen, og at pengene nå kommer som avtalt. Vi vet at Vålerenga er i en vanskelig økonomisk situasjon, og er imponert over arbeidet de nå gjør med å snu dette rundt, sier daglig leder i Stabæk, Lars Hjorth.

– Dette gjør at vi nå snart kan sette punktum, og at begge parter kan se fremover. For oss er det godt å vite at vi nå har fått betalt for to store talenter som har forlatt klubben, sier Hjorth som sikter til Morten Thorsby som forlot Stabæk til fordel for nederlandsk fotball. Etter det Budstikka erfarer er Thorsby-avtalen verdt nærmere ni millioner kroner.

Roser Vålerengas arbeid

Vålerenga har i lengre tid hatt store økonomiske problemer, og klubben har måttet gjennomgå store omveltninger for å holde driften gående. Det er noe Stabæk-lederen kan kjenne seg igjen i.

– Det er en hverdag vi kjenner godt. Selv om veien dit har vært forskjellig for klubbene, har Vålerenga måttet tåle mye av de samme utfordringene vi har hatt de siste årene, sier Hjorth, som mener at tonen mellom klubbene stadig er god.

 Vi er en liten familie i Fotball-Norge, og det kommer sikkert en tid hvor vi vil sette pris på at vi har behandlet denne saken profesjonelt og med god tålmodighet.

Håper på folkefest

For Stabæk er situasjonen en helt annen. Klubben er i ferd med å få kontroll på det øonomiske, og på banen har laget levert langt enn spådommene skulle tilsi. 24. september venter selveste Molde i cupens semifinale.

- Glem båtpuss og hyttetur, for er det én kamp vi trenger støtte i så er det denne, er Hjorths klare oppfatning til innbyggerne i Asker og Bærum.