Torsdag uttalte Stabæks sportslige leder Inge André Olsen at Tortol Lumanza var på vei bort fra klubben. Tyrkiske Osmanlispor hadde signert belgieren for omlag fem millioner kroner, men ikke uten kontroverser.

Lumanza hadde vært borte fra trening i en hel uke - for å tvinge gjennom overgangen til tyrkerne.

– Det har vært flere skjær i sjøen, sa Olsen om overgangen torsdag.

Stabæk-spissen Ohi Omoijuanfo forteller til Budstikka at han har forsøkt å snakke kompisen Lumanza til fornuft.

– Jeg har vært der som samtalepartner for både Lumanza og klubben, hvis de skulle trenge meg. Lumanza hadde flere grunner til å ønske en overgang nå, både sportslig og så klart økonomisk, men jeg prøvde å fortelle ham at det hadde vært lurt å gjort dette på en ordentlig måte, sier Omoijuanfo.

– Han sa til meg at han hadde lyst å kunne besøke Stabæk og kompisene her senere. Han skjønner også at dette ser vanskeligere ut nå, sier fjorårets toppscorer i Stabæk.

LES OGSÅ: Stabæks Lumanza drar til Tyrkia

Stort tap for Stabæk

– Har du vært et slag bindeedd mellom klubb og spiller i saken?

– Nei, jeg har ikke det. Jeg har ikke snakket med Stabæk om dette i det hele tatt, og prøvd å ikke blande meg for mye. Men Lumanza hadde behov for å snakke litt, og jeg prøvde å gi råd så godt jeg kunne. Jeg håper han får det fint i sin nye klubb, men det er synd at dette ble en uheldig situasjon for både Stabæk og Lumanza, sier Omoijuanfo.

Lumanza tegnet seg for syv målgivende pasninger og to mål i Stabæk-trøya i 2017. Omoijuanfo mener klubben har gått på et stort sportslig tap i inngangen til årets sesong.

På Instagram har Omoijunafo lagt ut en hyllest til Lumanza, der han skriver at lagkompisen "gjorde Stabæk bedre".

– Han var helt eksepsjonell for oss i fjor. Så klart vil det merkes at vi ikke har ham på midtbanen lenger. Likevel er jeg optimist. Unggutta som er her har masse potensiale, og plutselig drar Inge André (Olsen) en ny spiller opp av hatten. Det skjer støtt og stadig, sier Omoijuanfo og flirer.

LES OGSÅ: DIREKTE: Se Stabæk-Asker direkte her

Første test i 2018

Fredag skal Omoijuanfo og lagkameratene opp mot Asker i årets første treningskamp.

En rekordtidlig start på året - og "Ohi" er usikker på hvordan troppen ligger an formmessig.

– Vi har mange slitne bein blant oss nå. Vi har trent veldig hardt etter at vi møttes igjen, og det blir spennende å se hva vi kan få til mot Asker. Likevel blir det godt å komme i gang, og bygge form fram mot sesongen, sier Omoijuanfo.

– Hva tenker du selv om å bli i Stabæk ut 2018? Ser det sannsynlig ut?

– Jeg tenker ikke så mye på det. Det er ikke noe nytt å melde, ennå, så jeg forholder meg til kontrakten jeg har med Stabæk, sier spissen.

– Nå skal det bli bra å ta tak tidlig på året, og finne mer ut av hva vi skal forbedre i tiden framover, sier Omoijuanfo.

LES OGSÅ: Klubber fra disse ligaene følger Ohi tettest