Stabæk til kvartfinale

JUBEL: Raymond Gyasi jublet etter hans 1-0-scoring.

JUBEL: Raymond Gyasi jublet etter hans 1-0-scoring. Foto:

Av

(Stabæk-Aalesund 3-0) Stabæk er klare for kvartfinalen i cupen etter seier mot Aalesund torsdag kveld.

DEL

Stabæk kunne onsdag kveld ta sin første cupseier mot Aalesund noensinne da lagene møttes til fjerderundekamp på Nadderud stadion.

Kampen skulle egentlig spilles onsdag, men ble utsatt på grunn av det kraftige regnværet.

Stabæk var best da solskinnet kom fram over Bekkestua, og slo til slutt Aalesund 3-0.

– Jeg synes vi var sterkere enn dem fra start. Den andre scoringen vår ga oss en god kontroll. De siste 12 minuttene av omgangen hadde vi full kontroll. Da vi får den tredje scoringen raskt i andreomgang påvirker det kampen mye. Mot Lillestrøm bommet Tonny, men i dag scoret han. Da kom Lillestrøm tilbake, men nå gikk vi opp i 3-0. Spillerne gjorde en god jobb, og jeg er stolte av dem i dag, sier Stabæk-trener Toni Ordinas.

SE VIDEO:

Stabæk spilte godt mot Sogndal, svakt mot Sandefjord, før de var på godt nivå igjen mot Aalesund.

– Jeg var egentlig veldig overrasket over nivået vi viste mot Sandefjord i den første omgangen. Nivået vi ligger på nå føler jeg er nivået vi har ligget på siden slutten av juli. Jeg så på på Sandefjord-kampen åtte-ni ganger for å se på hva vi gjorde galt i den første omgangen. Kanskje det handler om at vi hadde en dårlig dag eller at vi gikk til Sandefjord-kampen med for høye ambisjoner, sier Ordinas.

LES MER: I dag håper Stabæk-kapteinen å klare noe han aldri har klart

Både i 2003 og i 2009 ble sunnmøringene for sterke for Stabæk, og Stabæks kaptein Morten Morisbak Skjønsberg var med på begge disse oppgjørene.

Tortel Lumaza fikk kampens første sjanse for Stabæk etter tre minutter, men skuddet hans fra 20 meter snek seg til side for stolpen.

11 minutter ut i kampen skar bortelaget gjennom på høyrekanten, men Mande Sayouba reddet forsøket fra skrått hold.

Like etter ble Raymond Gyasi spilt gjennom alene med keeper Andreas Lie, men keeperen vartet opp med en god redning.

LES MER: Sikrer driften fremfor ekstra satsing

20 minutter ut i kampen fikk Stabæk hull på byllen. Ohi Omoijuanfo vartet opp med et godt forarbeid og sendte pasningen på bakerst til en totalt umarkert Raymond Gyasi. Han hadde få problemer med å sende vertene opp i 1-0.

Så skulle det endelig lykkes for Lumanza. På det tredje skuddforsøket i kampen rappet han til 25 meter etter 41 minutter. Keeper sto noe feilplassert, men skuddet var likevel så hardt at det føk i mål til 2-0 for Stabæk. Det sto seg også til pause.

Punkterte kampen raskt

Stabæk brukte ikke lang tid på å sette fyr på Nadderud i andreomgang. Etter 47 minutter vartet Gyasi opp med en glimrende pasning til Tonny Brochmann som dempet ballen på brystet og smalt ballen ned i hjørne til 3-0.

Kampen gikk deretter inn i en roligere periode, før Aalesund kom til et par farligheter uten resultat.

Mot slutten av kampen skjedde det lite, og den ebbet ut med seier til Stabæk.

Nå møter Stabøk Lillestrøm i kampen om semifinalebillett.

– Vi vet at hver eneste bit må være på plass i nitti minutter. Det er et av lagene som har mest intensitet i spillet sitt i Norge. De er sammen med oss det laget som skyter mest. Det kommer til å bli sjanser, men jeg håper vi kan klare en lignende kamp som forrige gang mot dem. To mål var ikke nok å vinne. Vi må spille en topp match. 

Artikkeltags