Tok imot amerikanske investorer i rådhuset

MØTTES: Varaordfører Ole Kristian Udnes (nederst), sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen (i midten), styreleder i Stabæk Fotball AS, Anders Bergh-Jacobsen, to amerikanske investorer og en norsk investor møttes 17. juli.fotomontasje: Toril S. Tørmoen

MØTTES: Varaordfører Ole Kristian Udnes (nederst), sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen (i midten), styreleder i Stabæk Fotball AS, Anders Bergh-Jacobsen, to amerikanske investorer og en norsk investor møttes 17. juli.fotomontasje: Toril S. Tørmoen

Amerikanske investorer, Stabæk og varaordføreren i Bærum hadde for noen uker siden et møte. Amerikanere skal være interessert i å investere i Stabæk.

DEL

Mandag 17. juli skinte sommersolen over Sandvika. I Bærum rådhus møttes to amerikanske investorer, en norsk investor, Stabæks sportslige leder Inge André Olsen, styreleder i Stabæks AS, Anders Bergh-Jacobsen og Bærums varaordfører Ole Kristian Udnes (H).

VG omtalte onsdag at Stabæk jakter nye investorer og at amerikanere er blant noen Stabæk har «sondert» med. Budstikka har fått bekreftet at saken har kommet lenger enn det.

LES OGSÅ: Cupkampen utsatt til torsdag

Ny Nadderud er forutsetning

For amerikanerne skal det være en forutsetning for å investere i Stabæk at det bygges ny stadion på Nadderud. Amerikanerne ønsket et møte for å få orientering om status for utviklingen av anlegget.

LES MER: Sikrer driften fremfor ekstra satsing

Varaordfører i Bærum, Ole Kristian Udnes orienterte dem om kommunens planer for Nadderud, at det i april ble nesten enstemmig beslutning om å bygge ny Nadderud, som blir et fullstendig stadion med fire sider og plass til ca. 8.000 tilskuere.

De amerikanske investorene skal ha vært opptatt av risiko og fikk fortalt at det med 100 prosents sikkerhet skal bygges ny stadion på Nadderud, som skal betales av Bærum kommune.

– Vet ikke hvor seriøst det er

Styreleder i Stabæk Fotball AS, Anders Bergh-Jacobsen, bekrefter at en amerikansk investorgruppe er interessert i Stabæk.

– Vi vet ikke hvor seriøst dette er, hva de tenker seg eller hva slags betingelser de er ute etter. Men det er en gruppe investorer som synes dette ser spennende ut.

LES MER: – Skremte vel bort alle klubbene da jeg bommet på straffe

Han sier at eventuelt hvilken type kontroll og påvirkning nye eiere vil kunne kreve vil avhengige helt av hva slags kapital man går inn med eller hvilke investorer det blir snakk om. Det er naturligvis i Stabæk Fotball AS investorene kan kjøpe seg eierskap – ikke i idrettsforeningen.

Kan lokkes av Europa

Bergh-Jacobsen sier de har informert dem om Stabæk.

– Jeg er ikke sikker på at de synes dette er spennende nok. Vi drifter såpass negativt – å gå inn og investere i et firma som taper 10 millioner kroner i året er ganske slitsomt, kommenterer Bergh-Jacobsen og påpeker at Stabæk er i rød økonomisk sone og er nødt til å styrke egenkapitalen.

– Det kan vi gjøre enten ved spillersalg, hente mer penger fra eksisterende eiere, eller fra nye eiere. Vi jobber nå med å se om det er interesse for å investere i Stabæk, vi ønsker å gjøre klubben og produktet bedre og skape en sterkere og mer stabil klubb.

LES MER: Straffebom og tap for Stabæk

Ingen har flere spillere på aldersbestemte landslag enn Stabæk og Bergh-Jacobsen medgir at klubbens akademi kan være en av årsakene til at amerikanerne har vist interesse.

– Jeg kan godt tenke meg at de anser den norske ligaen som så jevn at det ikke skal så mye investeringer til for at vi kan komme til Europa mange ganger. Da begynner man å snakke om store penger.

Det er ikke et selskap, men altså en gruppe amerikanske investorer som har vist interesse.

– Dette er veldig vagt, sier Bergh-Jacobsen.

– Vi er Stabæk og vi er blå

Bergh-Jacobsen er svært tydelig på at Stabæk er Stabæk – noe navneskifte er ikke aktuelt.

– Vi er Stabæk og vi er blå drakter. Noe av det første vi sa var at hvis det skal komme noen fra utsiden så skal det ikke rokke ved kulturen i klubben og drakten. Det er helt essensielt. Dagens eiere ønsker at vi utvikler klubben videre fra der vi er i dag, sier styrelederen i Stabæk Fotball AS.  

LES MER: Boli er endelig friskmeldt

Så vidt han kjenner til er det ikke avtalt ny møtevirksomhet med amerikanerne.

– Det har vært en viss dialog og noen eposter. Men dette skjer ikke i morgen, det er et godt stykke frem, sier Bergh-Jacobsen som ikke bekrefter at det er gjennom Bob Bradley at kontakten mellom investorene og Stabæk har oppstått. Amerikanerne skal ikke ha ytret ønske om å investere i nye Nadderud stadion, kun i det sportslige i Stabæk.

Varaordfører Ole Kristian Udnes understreker at arenaen skal eies av kommunen, at det vil være viktig for Bærum kommune å få på plass en langsiktig leieavtale med Stabæk og at kommunen må forholde seg til Stabæk som klubb.

Artikkeltags